Assistent Declarant Roermond

Assistent Declarant Roermond

Solliciteer direct voor deze functie!
Vast dienstverband, 40 uur, Roermond

Vacature assistent declarant Roermond

Heb je interesse in logistieke processen en de informatie- en documentenstroom bij im- en export? Wil jij je verder specialiseren? Dan is dit jouw kans.

SGS Maco is een onafhankelijke, gespecialiseerde en full-service douanedienstverlener die voor ondernemingen de beste douane oplossingen wil bieden bij specifieke logistieke, administratieve en fiscale uitdagingen. SGS Maco onderscheidt zich in de markt door service, kennis en innovatie. Vanuit deze strategie zorgt het aanhoudende werkaanbod dat het team van declaranten op ons kantoor in Roermond moet worden aangevuld met een assistent declarant.

Afdeling Brokerage

De afdeling brokerage draagt zorg voor het tijdig en correct behandelen van opdrachten van klanten van SGS Maco Customs Service tot het indienen van douane- en aanverwante aangiften. Dit gebeurt door het in eerste instantie controleren op correctheid en volledigheid van de door de klant verstrekte gegevens. Vervolgens het invoeren van de gegevens en het indienen van de aangifte bij de douane. De afdeling brokerage fungeert als aanspreekpunt voor klanten en andere afdelingen van SGS Maco met betrekking tot haar werkzaamheden.

Internationale handelstransacties verlopen alleen soepel als de informatie- en documentenstroom goed georganiseerd is. Wil jij een bijdrage leveren aan onze fullservice douaneoplossingen? Kom dan bij ons werken.

Wat ga je doen?

Als assistent declarant ondersteun je jouw collega declaranten en word je opgeleid als declarant. Je bent verantwoordelijk voor het vervullen van douaneformaliteiten, waaronder het opmaken van diverse (douane)documenten, T1 documenten, Transit en Oorsprongcertificaten.
Je communiceert met de klant, douane en andere afdelingen van SGS Maco met betrekking tot de (gedane) aangiften.

Je draagt verantwoording af aan de teamleider.

Wat breng je mee?

Om de functie van assistent declarant goed uit te kunnen voeren heb je minimaal een mbo opleiding afgerond en enige werkervaring opgedaan in de transport of logistiek. Bij voorkeur heb je de vakopleiding (assistent declarant) afgerond of ben je bereid deze te behalen. Je theoretische kennis vul je aan met een goede kennis van Microsoft Office applicaties (met name Excel en Word).

Wat is er nog meer nodig voor deze uitdagende functie?

 • Je bent in staat om te communiceren met klanten, de douane en de interne organisatie en kunt daarbij ook de commerciële belangen inschatten
 • Je werkt secuur en bent integer en stressbestendig
 • Je bent in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken
 • Je beheerst de Nederlandse, Duitse en Engelse taal

Competenties die nodig zijn in deze functie:

 • Zorgvuldigheid
 • Samenwerken
 • Klantvriendelijk
 • Communicatief vaardig

Mooie vooruitzichten

SGS Maco biedt je een functie met de nodige verantwoordelijkheid. Jouw salaris is marktconform en sluit aan bij de ervaring die jij meebrengt.
Daarnaast bieden we je een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een fulltime functie voor 40 uur, minder is bespreekbaar tot een minimum van 32 uur
 • Je krijgt de ruimte om de inhoud in te duiken
 • Een aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband
 • 27 vakantiedagen
 • Bonusregeling
 • Collectieve zorgverzekering met korting op basispakket en aanvullend pakket
 • Mogelijkheid om je kennis te verbreden met een training en/of opleiding

Wij maken graag kennis met jou!

Wil je meer weten, neem dan contact op met onze corporate recruiter, Iris van Rooij via 06- 46 522 779.

Direct solliciteren?

Neem contact op met
Mascha Verkoulen-Smeets

Enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via het onderstaande sollicitatieformulier of solliciteer via:

+31 475 425 800
mascha.verkoulen@sgs.com

Kom werken bij SGS Maco!

Wat bieden wij jou?

Je komt werken in een bedrijf met een cultuur die streeft naar continu verbeteren. Het gaat om een functie voor de langere termijn. Wij bieden je een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een psychologische test maakt onderdeel uit van het werving en selectietraject.

Jouw gegevens

Solliciteer direct!

 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, doc.