Automatiseren export

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Automatiseren export

Steeds meer exporteurs en importeurs maken geautomatiseerde douane-aangiften. Met hulp van de software en kennis van SGS Maco is dat gemakkelijker en goedkoper dan u denkt. U kunt zowel invoer als uitvoer als transitaangiften automatiseren.

Voordelen automatiseren

Al vanaf enkele tientallen aangiften per maand kan het lonen om de aangiften te automatiseren. Cruciaal is dat u in staat bent een betrouwbare dataset uit uw softwaresystemen te halen. En hoe meer standaardisatie in uw export of importaangiften, hoe gemakkelijk het is om te automatiseren.

Hoe werkt het?

Onze software- en douanespecialisten brengen samen met u in kaart welke aangiften u moet maken en welke data daarvoor nodig zijn. Indien nodig helpen we u om de kwaliteit van de data te verbeteren. U zorgt vervolgens dat u uit uw systemen de benodigde dataset op gestandaardiseerde wijze kunt genereren. Wij zorgen ervoor dat we uw datafile kunnen verwerken tot douaneaangiften in onze aangiftesoftware MCC. Daarbij verrijken wij de logistieke en transactiedata uit uw systeem tot de data die benodigd zijn voor het indienen van een douaneaangifte. Indien u douanevergunningen nodig heeft om geautomatiseerde aangiften te kunnen maken, dan zorgen wij ervoor dat deze door de douane verleend worden. De initiële investeringen verdient u snel terug doordat de kosten per aangifte vele malen lager zijn dan bij handmatige verwerking. Bovendien zijn de aangiften sneller en nauwkeuriger.

Hoe verder?

Méér weten?

Download info
sheets

Wij delen onze kennis.

In gesprek

Vraag direct een offerte aan!

Wij delen onze expertise.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Customs Consultant

John Sampers