BFV, consignatie en call-off stock

BFV, consignatie en call-off stock

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

BFV in Nederland

Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging (BFV) in Nederland is uniek. Vandaag brengen we een minder bekend aspect onder de aandacht: opslag met consignatie en call-off stock met BFV. Het inklaren van goederen met BFV in Nederland biedt vele mogelijkheden: u kunt inklaren zonder betaling van import btw, u mag de goederen opslaan in Nederland voor latere verkoop in de Europese Unie en de goederen kunnen weer geëxporteerd worden. Plus: u hoeft zich niet in de EU te registreren als u als bedrijf buiten de EU gevestigd bent.

BFV, consignatie en call-off stock: hoe werkt het?

We kunnen dit het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Een Amerikaans bedrijf wil voorraad aanleggen in Europa om de levertijden naar zijn klanten toe te kunnen verkleinen. Vaak is dit een eis van de afnemer, de mogelijkheid om just in time (JIT) te kunnen leveren. Op het moment dat de goederen Nederland binnenkomen, worden ze ingeklaard met BFV, dus met liquiditeitsvoordeel. De goederen worden vervolgens opgeslagen in een warehouse op basis van consignatie of als call-off stock, waardoor het Amerikaanse bedrijf eigenaar van de goederen blijft. De goederen zijn nu vrij voor distributie in Nederland, in andere Europese landen of voor de export. De verkopen kunnen plaatsvinden tegen het btw nultarief.

BFV en drop shipments

BFV met consignatie of call-off stock is zelfs mogelijk in combinatie met drop shipments. Wederom een voorbeeld: u koopt als Amerikaans bedrijf producten in Japan voor verkoop in Europa. U laat deze goederen direct in Nederland afleveren door uw Japanse leverancier. De goederen worden met BFV ingeklaard, dus met gebruikmaking van de verleggingsregel. Vervolgens worden de goederen onder consignatie opgeslagen, u blijft eigenaar van de goederen. De goederen kunnen, tegen btw nultarief, verkocht worden in Nederland, andere EU lidstaten en buiten de EU. Let wel: inklaring met BFV is alleen geschikt voor B2B. Wilt u uw producten verkopen aan particulieren, dan zijn er andere fiscale oplossingen beschikbaar.

Alle voordelen op een rij

Samenvattend levert het gebruik van BFV bij consignatie en call-off stock in Nederland u de volgende voordelen:

  • Inklaring zonder betaling van import btw
  • Opslag onder consignatie: het niet-EU bedrijf blijft eigenaar van de goederen
  • Goederen kunnen vrij gedistribueerd worden in NL, EU en buiten de EU
  • Verkoop goederen vindt plaats onder btw nultarief
Direct in uw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox!