Bloemen en planten

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Bloemen en planten

Nederland is een wereldspeler in de export van bloemen en planten. En SGS Maco is dé douanedienstverlener met de meeste kennis en ervaring in deze sector. De export van bloemen en planten is namelijk gebonden aan specifieke regels, die met name te maken hebben met controle op schadelijke organismen en het voorkomen van handel in beschermde soorten. De uitdaging voor de sector is om te voldoen aan al die regels en tegelijkertijd de hele scherpe logistieke planning te halen.

Kennis van regelgeving

Bij die uitdaging helpt SGS Maco u. Onze adviseurs kennen de regelgeving van voor tot achter. Wij hebben een gespecialiseerd team declaranten dat volledig gericht is op de export van bloemen en planten. Wij helpen u met het bepalen van de juiste goederencodes voor uw planten en zorgen ervoor dat uw documentatie voor de douane inzichtelijk is zodat u geen vertraging oploopt bij inspecties. Met onze ruime openingstijden kunnen we u op elk gewenst moment van dienst zijn. En als u een deel van het proces wilt automatiseren, dan helpen we daarbij.

Brexit

Met de Brexit in aantocht wordt het belang van goede douanedienstverlening voor de bloemen en plantensector nog belangrijker. SGS is als wereldspeleer actief aan beide kanten van de Noordzee. Omdat wij u zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk helpen, bespaart u kosten en voorkomt u vertraging. Met ons Brexit Voorbereidingspakket bent u voorbereid op Brexit; en de kosten kunt u voor 50% vergoed krijgen uit een subsidie.

Meer info

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, kiest u dan uit het productenmenu hieronder. Of neem rechtstreeks en vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Uw profiel

null

Exporteur

Lees meer

null

Importeur

Lees meer

null

Logistiek dienstverlener

Lees meer

Méér weten?

Download Info Sheets

Wij delen onze kennis