Brexit Get ready

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Brexit Aanpak

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zorgt voor veel onzekerheid over de handel met het Verenigd Koninkrijk. Het is vooral de onduidelijkheid voor u als ondernemer over de toekomstige relatie die voor uitdagingen kan zorgen. Want waar moet u zich nu op voorbereiden?

Brexit Voorbereidingspakket

SGG Maco helpt u op weg met het Brexit Voorbereidingspakket. Dit hebben wij ontwikkeld samen met enkele grote exporteurs naar het VK. Het pakket bevat een groot aantal diensten die u klaarstomen voor handel met het VK.

  • We maken een analyse van uw huidige handel met het VK en adviseren u welke douaneverplichtingen voor u zullen gelden.
  • Wij geven een douanetraining specifiek gericht op handel met het VK.
  • Wij verzorgen alle benodigde registraties bij douane en belastingdienst in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
  • Onze consultants adviseren hoe u douaneaangiften kunt maken. Dit kan op verschillende manieren: (semi-)geautomatiseerd, handmatig in-house of uitbesteden.
  • De beschikking over onze gratis Brexit Helpdesk die klaar staat voor al uw vragen over handel met het VK.

Indien u het Brexit Voorbereidingspakket bestelt bij SGS Maco, komt u in aanmerking voor een subsidie waarmee u tot 50% van de kosten terugkrijgt. Uiteraard biedt dit pakket nog meer mogelijkheden.

Douaneverplichtingen

Wij zijn intensief betrokken geweest bij de gedachtevorming over Brexit en adviseren partijen in het Verenigd Koninkrijk over hoe zij kunnen zorgen dat de handel zo min mogelijk belemmerd wordt door douaneverplichtingen. Blijf op de hoogte van alle artikelen rondom Brexit via Nieuws.

Leveringsvoorwaarden

Als u momenteel al goederen importeert uit andere niet-EU landen, dan heeft u al ervaring met import en zullen de douaneformaliteiten met het VK niet nieuw zijn voor u. Wel is het van belang dat u zich goed bewust bent van de leveringsvoorwaarden waarmee u goederen ontvangt uit het VK. Deze leveringsvoorwaarden bepalen namelijk wie verantwoordelijk is voor de douaneformaliteiten aan Engelse en Europese zijde.

Douaneformaliteiten

Uiteraard kunnen wij u helpen met deze douaneformaliteiten. Wij zijn actief in Nederland en België en zijn sinds de Brexit ook in het Verenigd Koninkrijk actief, waardoor we u een totaaloplossing voor de handel met het VK kunnen bieden.

Brexit Nieuwsbrief

Abonneer u allereerst op onze Brexit nieuwsbrief. In de nieuwsbrief volgen we de ontwikkelingen in de Brexit discussie en vertellen we over de concrete gevolgen van deze ontwikkelingen voor u als handelaar met het VK. Abonneren kan via deze link.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Managing Director

Thomas Munsters