Brexit export

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Brexit export

Het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zorgt voor veel onzekerheid over de handel met het VK. Het is vooral de onduidelijkheid over de toekomstige relatie die voor problemen zorgt, want waar moet u zich nu op voorbereiden?

Douaneverplichtingen

Moeten straks invoerrechten betaald worden in het Verenigd Konkinkrijk? Gaan er vertragingen ontstaan in de ferryhavens? Zijn aanvullende vergunningen of registraties nodig voor de handel met het VK? Wij zijn intensief betrokken bij de gedachtenvorming over Brexit en adviseren partijen in het VK over hoe zij kunnen zorgen dat de handel zo min mogelijk belemmerd wordt door douaneverplichtingen na de Brexit. Want dat is wel degelijk mogelijk. Blijf op de hoogte van alle artikelen rondom Brexit via Nieuws.

Douaneformaliteiten

Uiteraard kunnen wij u ook helpen met de douaneformaliteiten na de Brexit. SGS Maco is actief in Nederland en België en zal na de Brexit ook in het Verenigd Koninkrijk actief zijn, waardoor we u een totaaloplossing voor de handel met het VK kunnen bieden.

Brexit Voorbereidingspakket

Daarnaast biedt SGS Maco het Brexit Voorbereidingspakket, dat wij ontwikkeld hebben met enkele grote exporteurs naar het Verenigigd Koninkrijk. Het pakket bevat een groot aantal diensten die u nodig heeft om klaar te zijn voor Brexit. Dit pakket bevat onder andere een analyse van uw huidige handel met het VK en advies over welke douaneverplichtingen voor u zullen gelden. Tevens bevat dit douanetraining specifiek gericht op handel met het VK en het verzorgen van alle benodigde registraties bij douane en belastingdienst in Nederland en het VK. Uiteraard biedt dit pakket nog meer mogelijkheden. Ook helpen onze adviseurs u om te bepalen hoe u douaneaangiften wilt maken: (semi-)geautomatiseerd, handmatig in-house of uitbesteden. Bovendien profiteert u met het Brexit Voorbereidingspakket van onze gratis Brexit Helpdesk, die u kosteloos ter beschikking staat voor al uw vragen over handel met het VK. Indien u het Brexit Voorbereidingspakket bestelt bij SGS Maco, komt u in aanmerking voor een subsidie waarmee u tot 50% van de kosten terugkrijgt.

Brexit Nieuwsbrief

Ondanks de huidige onzekerheid kan SGS Maco u helpen om voorbereid te zijn op de Brexit. Abonneer u allereerst op onze Brexit nieuwsbrief. In de nieuwsbrief volgen we de ontwikkelingen in de Brexit discussie en vertellen we over de concrete gevolgen van deze ontwikkelingen voor u als handelaar met Groot-Brittannië. Abonneren kan via deze link.

Software

SGS Maco BTW app

Lorem ipsum dolor sit amet.

Méér weten?

Download Info Sheets

Wij delen onze kennis