Brexit import

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Brexit import

Het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zorgt voor veel onzekerheid over de handel met het VK. Als u goederen importeert vanuit het Verenigd Koninkrijk zult u te maken krijgen met douaneformaliteiten. Mogelijk zult u ook invoerrechten moeten gaan betalen. En zeker vlak na de Brexit bestaat de kans dat vertragingen ontstaan aan de grenzen.

Leveringsvoorwaarden

Als u momenteel al goederen importeert uit andere niet-EU landen, dan heeft u al ervaring met import en zullen de douaneformaliteiten na de Brexit niet nieuw zijn voor u. Wel is het van belang dat u zich goed bewust van de leveringsvoorwaarden waarmee u goederen ontvangt uit het VK. Deze leveringsvoorwaarden bepalen namelijk wie verantwoordelijk is voor de douaneformaliteiten aan Engelse en Europese zijde.

Meer informatie

Als u momenteel nog geen goederen importeert van buiten de EU, is het nodig dat u zich goed voorbereidt. Onze adviseurs kunnen u hierbij helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

Software

SGS Maco BTW app

Lorem ipsum dolor sit amet.

Méér weten?

Download Info Sheets

Wij delen onze kennis