Brexit: ‘last call’ Commissie

Bereid u voor op Brexit: ‘Last call’ Commissie

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

‘Last call’ Europese Commissie: bereid u voor op Brexit

De Europese Commissie heeft recentelijk in een nieuwe Mededeling gecommuniceerd over de voorbereidingen op een no deal-Brexit. Het is in de woorden van de Commissie een ‘last call’ voor zowel burgers als bedrijven: het is nu tijd om u voor te bereiden op een Brexit zonder akkoord op 31 oktober 2019.

Brexit zonder akkoord

Hiervoor heeft de Commissie een checklist gemaakt waarin staat wat bedrijven moeten regelen om na Brexit handel te kunnen drijven met het VK. Bij een Brexit zonder akkoord wordt het VK immers van de ene op de andere dag een derde land. Voor alle zendingen van en naar het VK gelden dan douaneformaliteiten. De checklist is vergelijkbaar met de Brexit Impact Scan: de checklist van de Nederlandse overheid.

Extra geld

De Europese Commissie heeft extra geld opzij gezet om de schadelijke gevolgen van een no deal-Brexit op te vangen. In totaal is er voor dit en volgend jaar 900 miljoen euro gereserveerd.

Meer info

Via de website van de Europese Commissie kunt meer info verkrijgen in een Checklist. Ook adviseren wij onze Brexit FAQ goed te raadplegen. Uiteraard helpen onze specialisten u graag verder bij onduidelijkheden.

Bronvermelding: Douane voor bedrijven en Europese Commissie.