Business Analist

Business Analist

Solliciteer direct voor deze functie!
Vast dienstverband, 40 uur

Vacature Business Analist

Jouw verantwoordelijkheden

Als Business Analist bij SGS Maco speel je een essentiële rol bij de (door)ontwikkeling van onze in-house ontwikkelde douanesoftware applicaties. Om de processen van onze interne- en externe gebruikers zo efficiënt mogelijk te laten verlopen spelen onze applicaties een cruciale rol bij het afhandelen van de douaneverplichtingen voor onze klanten.

De ontwikkeling van douanesoftware is een dynamisch speelveld tussen de gebruikers, de overheid en de visie om onze rol als innovatieve douane-expediteur verder te versterken. Als business analist ga je dus in gesprek met de interne- en externe gebruikers en stelt kritische vragen om aan de hand van een grondige analyse tot functionele verbeteringen te komen.

Douaneaangiften zijn een essentiële stap in de logistieke keten bij invoer, uitvoer en doorvoer van goederen. Om het oponthoud zo kort en klein mogelijk te houden zijn we op zoek naar een stressbestendige en sterk analytische collega die ervaring en affiniteit heeft met de ontwikkeling van bedrijfssoftware voor logistieke processen. Ben je helemaal thuis in software ontwikkeling, API’s en vindt je het leuk om je te verder te ontwikkelen op het gebied van software dan is dat een grote pre!

Ben jij de sterke communicator die enthousiast wordt van het werken aan oplossingen binnen een complex domein binnen een groeiend team? Dan komen we graag met je in contact!

Werken bij SGS Maco Customs Service

SGS Maco Customs Service helpt bedrijven die internationaal handel drijven om zo eenvoudig mogelijk te voldoen aan hun douaneverplichtingen. Dat doen wij met een groot team van ervaren douanedeclaranten die bedrijven helpen met hun aangiften. En door slimme softwareoplossingen te bedenken die de aangifteprocessen ondersteunen of automatiseren.

Onze douanedeclaranten en ons softwareteam werken elke dag intensief samen om gebruiksvriendelijke aangiftesoftware te maken, processen te digitaliseren en interfaces te bouwen met klanten die hun aangiften willen automatiseren.

Brexit, handelsverdragen, sancties, verscherpte handhaving, aanpassingen in de systemen van de overheden, veranderende wetgeving en onze eigen ambities om binnen en buiten de Benelux verder te groeien zorgen voor een onophoudelijke stroom aan uitdagende softwareprojecten. Om verder te groeien gaan wij ons softwareteam versterken.

Het software team is een hecht team dat intensief samenwerkt vanuit onze vestigingen in Herten, Spijkenisse, Antwerpen en Etten-Leur. Jouw standplaats is in overleg te bepalen. Thuis werken behoort ook tot de mogelijkheden.

SGS Maco kenmerkt zich door een platte organisatie, oplossingsgerichtheid, klantgerichtheid en bereidheid om elkaar te helpen.

Wat breng je mee?

Om als business analist goed beslagen ten ijs te komen, heb je een afgeronde ICT / Informatica opleiding op hbo of wo niveau. Daarnaast heb je relevante ervaring opgedaan met soortgelijke werkzaamheden in de transport & logistiek sector. Je kent en begrijpt het logistieke proces.

Bij voorkeur heb je ook al kennis van of ervaring in de douane sector.

Wij zoeken een business analist met een technische software achtergrond die bekend is met API’s en gelijk van meerwaarde kan zijn in onze organisatie.

Daarnaast ben je sociaal vaardig en stressbestendig. Je bent gewend om met planningen en deadlines te werken. Uiteraard ben je analytisch sterk, je weet snel de link te leggen en tot de kern van het probleem te komen. Dit alles doe je met het nodige enthousiasme en een dosis humor.

Mooie vooruitzichten

SGS Maco biedt je een functie met de nodige verantwoordelijkheid. Jouw salaris is marktconform en sluit aan bij de ervaring die jij meebrengt. Daarnaast bieden we je een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Een fulltime functie voor 40 uur, minder is bespreekbaar tot een minimum van 32 uur
  • Je krijgt de ruimte om de inhoud in te duiken
  • Een aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband
  • 30 vakantiedagen
  • Bonusregeling
  • Laptop & Telefoon
  • Mogelijkheid om een training en/of opleiding te volgen

Interesse?

Wij maken graag kennis met jou!

Wil je meer weten, neem dan contact op met onze corporate recruiter, Iris van Rooij via 06- 46 522 779.

HR Business Partner SGS Maco
Direct solliciteren?

Neem contact op met
Mascha Verkoulen-Smeets

Enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via het onderstaande sollicitatieformulier of solliciteer via:

+31 (0)88 214 61 00
mascha.verkoulen@sgs.com

Jouw gegevens

Solliciteer direct!

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, doc.