Case story

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Geïntegreerde accijnsoplossingen

DrankDozijn is een online drankenspeciaalzaak die een uitgebreid drankenassortiment aanbiedt binnen België, Nederland en Duitsland. Door direct contact met de fabrikanten of importeurs worden er vanuit het centrale magazijn in Amsterdam bekendere dranken en exclusievere variëteiten aangeboden tegen een zo laag mogelijk prijs. Binnen dit E-Commerce concept is automatisering belangrijk om tot een efficiënt, betrouwbaar en snel afhandelingsproces te komen.

SGS Maco als uw douanepartner

Als online webshop ligt onze focus op het aanbieden van een breed assortiment aan kwaliteitsproducten tegen een zo laag mogelijke prijs. Klanttevredenheid staat bij ons centraal. Om dit te bereiken doen we beroep op gespecialiseerde en betrouwbare partners, zoals SGS Maco. SGS Maco beschikt over diepgaande accijnskennis en een internationaal netwerk. De specialisten van SGS Maco denken actief met ons mee om efficiëntieslagen en vereenvoudigingen te realiseren, waarbij de combinatie tussen vakkennis en softwaretoepassingen binnen SGS Maco een absolute meerwaarde betekent voor de optimalisatie van onze processen.

SGS Maco performance

SGS Maco heeft ons bijgestaan om ervoor te zorgen dat wij 100% compliant zijn voor wat de accijnswetgeving in België en Duitsland betreft. Door gebruik te maken van de accijnsapplicatie hebben we een vereenvoudigde regeling weten te realiseren voor ‘afstandsverkopen’, waarbij we geïntegreerd data overdragen om de correcte accijnzen te betalen voor onze consumenten in de lidstaat van verbruik. De accijnsapplicatie van SGS Maco berekent hierbij de verschuldigde accijns over de aangeleverde data en SGS Maco staat verder in voor de periodieke afhandeling van het accijnsproces. Wij kunnen hierbij steeds alle actuele transacties opvolgen of uitgevoerde transacties opzoeken binnen de accijnsapplicatie. Daarnaast maken we eveneens gebruik van de EMCS (Excise Movement Control System) software van SGS Maco, waarbij de inkomende en uitgaande goederenstromen binnen ons AGP (Accijnsgoederenplaats) in Amsterdam via een interface geautomatiseerd worden verwerkt vanuit ons WMS (Warehouse Management System) pakket.

Formule voor succes

DrankDozijn en SGS Maco onderhouden sinds het begin van de samenwerking in 2015 een goede, professionele relatie waarbij overleg centraal staat. De innovatieve aanpak van SGS Maco, in combinatie met de wil om met verschillende externe partijen samen te werken aan de optimalisatie van onze processen, draagt bij aan de verdere uitbouw van onze onderneming. We hopen dan ook om onze samenwerking snel verder vorm te kunnen geven in Frankrijk!

Meer info? Ik sta u graag te woord
Client Centre Manager Excise

Frank Thoolen

Méér weten?

Download Info Sheets

Wij delen onze kennis