Case story

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

24/7 betrouwbaarheid en efficiency

Zeeland Refinery zocht een douanepartner die efficiënte en betrouwbare douanesoftware kon leveren en daarnaast deskundigheid en advies. Zeeland Refinery is een middelgrote olieraffinaderij, een joint venture van de eigenaren Total en Lukoil en is gevestigd in Nieuwdorp in Zeeland (nabij Vlissingen). Ze verwerkt jaarlijks circa 10 miljard kg (10 miljoen ton) aan grondstoffen tot brandstoffen en grondstoffen voor de (petro-) chemische industrie. Bij de import, export en vervoer hiervan dienen douaneaangiften gemaakt worden; al dan niet gecombineerd. De douanedocumenten vormen een noodzakelijk deel van de benodigde transportdocumenten. Dit proces gaat 24/7 door en wordt geautomatiseerd aangestuurd door de systemen EMCS, AGS en NCTS, door een wisselwerking tussen de eigen administratie en de douanesoftware. Het is belangrijk dat dit proces vloeiend verloopt zonder down time.

SGS Maco als uw douanepartner

Zeeland Refinery heeft duidelijk voor ogen aan welke eisen douanesoftware moet voldoen: betrouwbaar, beschikbaar via het web, snelle responstijden, beschikbaarheid van alle informatie door middel van XML-berichten en downloads en uiteraard korte lijnen bij problemen. De in eigen regie ontwikkelde douanesoftware van SGS Maco biedt deze functionaliteiten. Voor Zeeland Refinery waren aanvullende voorwaarden doorslaggevend om met SGS Maco in zee te gaan. Het betreft een innovatieve oplossing voor het meenemen van een “administratieve sleutel” van de Zeeland Refinery software in de MACO software om beide systemen te kunnen combineren. Tevens biedt SGS Maco een helpdeskfunctie en zeer korte communicatielijnen. Daarnaast heeft SGS Maco veel kennis van douanezaken omdat zij zelf ook als douanevertegenwoordiger fungeren.

SGS Maco performance

Tijdens de implementatie heeft Zeeland Refinery de service en deskundigheid mogen ervaren. Het werd erg gewaardeerd dat er korte communicatielijnen waren waarin direct met elkaar kon worden afgestemd. Er werd actief meegedacht en geïnnoveerd waar nodig. Verbeteringen konden meteen worden doorgevoerd. De opstart verliep vlekkeloos. Een mooi voorbeeld van teamwork.

Formule voor succes

De administratie van Zeeland Refinery is volledig geïntegreerd met de gegevens uit het SGS Maco-systeem. De betrouwbaarheid en efficiency van de software is inmiddels bewezen. De beschikbaarheid van alle douanedata is voor Zeeland Refinery van grote waarde. Op efficiënte wijze kunnen geavanceerde rapportages worden gemaakt. Inmiddels heeft Zeeland Refinery al meer dan 6.000 aangiften gemaakt en werkt 24/7 met de software en het team van SGS Maco.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Product Manager Customs Software

Max Wiertz