Consultancy export

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Consultancy export

Douanewetgeving is complex, maar biedt ook veel mogelijkheden voor exporteurs. De consultants van SGS Maco helpen u om uw douanezaken te optimaliseren.

Vergunningaanvraag

Zo helpen wij jaarlijks tientallen exporteurs bij de aanvraag van douanevergunningen zoals AEO, entrepot, accijnsgoederenplaats of toegelaten exporteur. Door hun lange ervaring weten onze consultants precies hoe u de aanvraag zo op kunt stellen dat de vergunningverlening soepel verloopt. Want niets is vervelender dan vertraging in het vergunningverleningproces als gevolg van een ontoereikende vergunningaanvraag. Wij verlenen ondersteuning op maat. Wij kunnen het hele traject van vergunningaanvraag voor u uit handen nemen, maar als u meer zelf wilt doen helpen we u alleen op weg. En alles daar tussenin is ook mogelijk.

Operationeel advies

Wilt u weten hoe u zelf douaneaangiften kunt maken? Of hoe u vanuit een entrepot kunt exporteren? Of welke HS-code uw producten hebben? Of hoe uw producten voor preferentiële behandeling in aanmerking komen? SGS Maco kan u adviseren over alle operationele douanezaken. Onze adviseurs draaien mee in onze dagelijkse douanepraktijk, met de poten in de modder. Zo krijgt u advies dat werkt in de praktijk.

Audits

Onze consultants helpen vaak exporteurs die problemen hebben gekregen met de douane. Meestal kunnen we de problemen oplossen, maar beter nog is dat we u helpen voordat u op de radar van de douane komt. Laat SGS Maco daarom periodiek een audit uitvoeren op uw douaneprocessen. Onze consultants controleren op efficiënte en gestructureerde wijze of u compliant werkt en waar u verder kunt optimaliseren.

Hoe werkt het?

Leg vrijblijvend uw douanevraag aan ons voor. Een van onze adviseurs zal samen met u in kaart brengen wat u nodig heeft en hoe SGS Maco daarbij kan helpen. Onze tip: wacht niet te lang. De douane is onderbezet en dat zal met Brexit in aantocht niet minder worden. Dat kan leiden tot langere doorlooptijden voor uw vergunningaanvraag.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Customs Consultant

John Sampers

Méér weten?

Download Info Sheets

Wij delen onze kennis