Consultancy import

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Consultancy import

Douanewetgeving is complex, maar biedt ook veel mogelijkheden voor importeurs. De consultants van SGS Maco helpen u om uw douanezaken te optimaliseren.

Minder, geen of later invoerrechten betalen

De basisregel is: als u goederen importeert van buiten de EU, moet u op het moment van invoer invoerrechten betalen. Maar vrijhandelsverdragen, AEO en douanefaciliteiten als transit, entrepot en actieve veredeling maken het mogelijk om later, minder of geen invoerrechten te betalen. Onze consultants helpen u met advies en verzorgen een eventuele vergunningaanvraag. Door hun lange ervaring weten onze consultants precies hoe u de vergunningaanvraag zo op kunt stellen dat de vergunningverlening soepel verloopt. Want niets is vervelender dan vertraging in het vergunningverleningproces als gevolg van een ontoereikende vergunningaanvraag. Wij verlenen ondersteuning op maat. Wij kunnen het hele traject van vergunningaanvraag voor u uit handen nemen, maar als u meer zelf wilt doen helpen we u alleen op weg. En alles daar tussenin is ook mogelijk.

Operationeel advies

Wilt u weten hoe u zelf douaneaangiften kunt maken? Of hoe u een entrepot moet beheren? Of welke HS-code uw producten hebben? Of hoe uw producten voor preferentiële behandeling in aanmerking komen? SGS Maco kan u adviseren over alle operationele douanezaken. Onze adviseurs draaien mee in onze dagelijkse douanepraktijk, met de poten in de modder. Zo krijgt u advies dat werkt in de praktijk.

Audits

Onze consultants helpen vaak importeurs die problemen hebben gekregen met de douane. Meestal kunnen we de problemen oplossen, maar beter nog is dat we u helpen voordat u op de radar van de douane komt. Laat SGS Maco daarom periodiek een audit uitvoeren op uw douaneprocessen. Onze consultants controleren op efficiënte en gestructureerde wijze of u compliant werkt en waar u verder kunt optimaliseren.

Hoe werkt het?

Leg vrijblijvend uw douanevraag aan ons voor. Een van onze adviseurs zal samen met u in kaart brengen wat u nodig heeft en hoe SGS Maco daarbij kan helpen. Onze tip: wacht niet te lang. De douane is onderbezet en dat zal met Brexit in aantocht niet minder worden. Dat kan leiden tot langere doorlooptijden voor uw vergunningaanvraag.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Customs Consultant

John Sampers

Méér weten?

Download Info Sheets

Wij delen onze kennis