Coördinator Commerciële Binnendienst

Coördinator Commerciële Binnendienst

Solliciteer direct voor deze functie!
Vast dienstverband, 40 uur, Roermond

Vacature Coördinator Commerciële Binnendienst Roermond

Heb je leidinggevende ervaring en houd je van hectiek en telefonisch klantcontact met onze internationale klanten? Kom dan werken bij SGS Maco!

SGS Maco is een onafhankelijke, gespecialiseerde en full-service douanedienstverlener die voor ondernemingen de beste douane oplossingen wil bieden bij specifieke logistieke, administratieve en fiscale uitdagingen. SGS Maco onderscheidt zich in de markt door service, kennis en innovatie. Vanuit deze strategie is er nieuw sales team opgezet en zoeken ter versterking van dit team een nieuwe fulltime collega.

Jouw rol binnen SGS Maco

Jij hebt als coördinator een gecombineerde functie. Je geeft leiding aan de afdeling commerciële binnendienst en stuurt 2 commercieel medewerkers functioneel aan. Zij zijn werkzaam in Nederland en België. Daarnaast werk jezelf ook mee op de afdeling als commercieel medewerker.

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het team en de juiste werkverdeling en verstandhouding onder de medewerkers. Daarnaast neem je zelf ook de rol van commercieel medewerker op je. Je bent daarbij de schakel tussen onze klanten en onze organisatie. Jij legt de basis voor het succes van onze organisatie. Je hebt contact met prospects maar ook met onze vaste klanten. Door jouw kennis in de douanebranche kan jij ze voorzien van een gedegen advies. Of zet je de vraag door binnen de organisatie.

Naast het uitgebreide klantcontact ondersteun je de sales managers met het opstellen en uitwerken van de offerte en de verschillende salesrapportages. Daarnaast ben je ook actief bezig met de administratieve verwerking van deze activiteiten in de verschillende systemen waaronder het CRM pakket Exact Synergy. Je draagt zorg voor een soepele onboarding van nieuwe klanten en de aanpassingen van bestaande klanten.

Wat breng je mee?

Om deze functie goed uit te voeren heb je minimaal een mbo/hbo opleiding afgerond aangevuld met relevante commerciële werkervaring. Tevens heb je ervaring opgedaan met het aansturen van een team.

Kennis van en ervaring met douanewetgeving, -procedures, -vergunningen en alle voorkomende soorten douane- en aanverwante aangiften is ook een belangrijk vereiste om onze klanten te voorzien van een goed en gedegen advies.

Heb je allround douane kennis of ben je juist gericht op een specifiek terrein zoals douanevergunningen, douanesoftwareoplossingen, fiscale vertegenwoordiging of AEO? Wij gaan graag met je in gesprek.

Wat is er nog meer nodig voor deze uitdagende functie?

 • Kennis van en ervaring met handels- en logistieke processen
 • Goede communicatieve vaardigheden. Je bent een gesprekspartner in elke laag van de organisatie en richting klanten.
 • Je beheerst de Nederlandse, Duitse en Engelse taal.

Competenties die nodig zijn in deze functie:

 • Klantgericht
 • Communicatief
 • Deskundig
 • Betrouwbaar

Mooie vooruitzichten

SGS Maco biedt je een functie met de nodige verantwoordelijkheid. Jouw salaris is marktconform en sluit aan bij de ervaring die jij meebrengt. Daarnaast bieden we je een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een fulltime functie voor 40 uur, minder is bespreekbaar tot een minimum van 32 uur
 • Een aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband
 • 30 vakantiedagen
 • Bonusregeling
 • Mogelijkheid om een training en/of opleiding te volgen.

Wij maken graag kennis met jou!

Wil je meer weten, neem dan contact op met onze corporate recruiter, Iris van Rooij via 06- 46 522 779.

Direct solliciteren?

Neem contact op met
Mascha Verkoulen-Smeets

Enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via het onderstaande sollicitatieformulier of solliciteer via:

+31 475 425 800
mascha.verkoulen@sgs.com

Jouw gegevens

Solliciteer direct!

 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, doc.