Customs Consultant

Customs Consultant

Solliciteer direct voor deze functie!
Vast dienstverband, 40 uur, Roermond

Vacature Customs Consultant

Internationale handelstransacties verlopen alleen soepel als de informatie- en documentenstroom goed georganiseerd is. Wil jij een bijdrage leveren aan onze fullservice douaneoplossingen? Kom dan bij ons werken.

SGS Maco is een onafhankelijke, gespecialiseerde en full-service douanedienstverlener die voor ondernemingen de beste douane oplossingen wil bieden bij specifieke logistieke, administratieve en fiscale uitdagingen. SGS Maco onderscheidt zich in de markt door service, kennis en innovatie. Vanuit deze strategie zorgt het aanhoudende werkaanbod dat de consultancy afdeling versterking nodig heeft.

Afdeling Consultancy

De afdeling consultancy draagt zorg voor alle commerciële processen binnen de onderneming, waaronder productontwikkeling, innovatie, marketing en acquisitie. Daarnaast vallen de consultancy activiteiten binnen deze afdeling, omdat ze nauw verbonden zijn met de commerciële processen. De consultancy taken zijn onder andere douanezaken, BTW, algemene fiscale vertegenwoordiging, beperkt fiscale vertegenwoordiging en oorsprongszaken.

Wat ga je doen?

Als customs consultant leg jij de basis voor het succes van onze organisatie. Jij bent de schakel tussen onze klanten en onze organisatie. Je hebt contact met prospects, maar ook met onze vaste klanten.
Door jouw brede kennis in de douanebranche kan jij ze voorzien van een gedegen advies. De vragen lopen uiteen van customs brokerage en software oplossingen tot btw-dienstverlening. Op basis van de klantvraag ga je aan de slag met het opstellen en uitwerken van de offerte. Je spreekt het aanbod door met de klant en begeleid de klant tot het moment van akkoord.

Naast het uitgebreide klantcontact ben je ook actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe diensten. Je pikt signalen en ontwikkelingen in de markt op en zet deze om naar concrete producten.

Wat breng je mee?

Om deze functie goed uit te voeren heb je minimaal een HBO opleiding afgerond, aangevuld met relevante commerciële werkervaring. Kennis van en ervaring met douanewetgeving, -procedures, -vergunningen en alle voorkomende soorten douane- en aanverwante aangiften is een belangrijke vereiste om onze klanten te voorzien van een goed en gedegen advies.

Heb je allround douane kennis of ben je juist gericht op een specifiek terrein, zoals douanevergunningen, oplossingen voor douanesoftware, fiscale vertegenwoordiging of AEO? Wij gaan graag met je in gesprek.

Wat is er nog meer nodig voor deze uitdagende functie?

 • Kennis van en ervaring met handels- en logistieke processen
 • Goede communicatieve vaardigheden. Je bent een gesprekspartner in elke laag van de organisatie en richting klanten.
 • Je werkt zelfstandig, maar je stemt je werkzaamheden zorgvuldig af met je collega’s
 • Je beheerst de Nederlandse, Duitse en Engelse taal.

Competenties die nodig zijn in deze functie:

 • Klantgericht
 • Commercieel
 • Integer
 • Stressbestendig

Mooie vooruitzichten

SGS Maco biedt je een functie met de nodige verantwoordelijkheid. Jouw salaris is marktconform en sluit aan bij de ervaring die jij meebrengt.
Daarnaast bieden we je een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een fulltime functie voor 40 uur, minder is bespreekbaar tot een minimum van 32 uur
 • Je krijgt de ruimte om de inhoud in te duiken
 • Een aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband
 • 27 vakantiedagen
 • Bonusregeling
 • Collectieve zorgverzekering met korting op basispakket en aanvullend pakket
 • Mogelijkheid om je kennis te verbreden met een training en/of opleiding

Wij maken graag kennis met jou!

Wil je meer weten, neem dan contact op met onze corporate recruiter, Iris van Rooij via 06- 46 522 779.

Direct solliciteren?

Neem contact op met
Mascha Verkoulen-Smeets

Enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via het onderstaande sollicitatieformulier of solliciteer via:

+31 475 425 800
mascha.verkoulen@sgs.com

Kom werken bij SGS Maco!

Wat bieden wij jou?

Je komt werken in een bedrijf met een cultuur die streeft naar continu verbeteren. Het gaat om een functie voor de langere termijn. Wij bieden je een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een psychologische test maakt onderdeel uit van het werving en selectietraject.

Jouw gegevens

Solliciteer direct!

 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, doc.