Customs Container Release Management – België

Customs Container Release Management 

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

CCRM België

Customs Container Release Management (CCRM), een grootschalig project van de Belgische overheid, heeft recent de eerste fase afgerond. Met de komst van CCRM zal er een controle op de summiere aangiftes worden uitgevoerd.

Doelstelling CCRM

Het doel is ervoor te zorgen dat het aantal dossiers binnen de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen van “onrechtmatige wegneming” wordt beperkt en daardoor de onnodige administratieve formaliteiten voor goederenbehandelaars en de Administratie wordt vermeden.

Kwalitatieve en betrouwbare douanepartner

Voor een douane-expediteur houdt dit indirect een beperking van de risico’s en aansprakelijkheid in. Tevens leidt dit tot een verhoging van de kwaliteit door middel van een gedetailleerdere uitsplitsing binnen de douaneaangiften. Als kwalitatieve en betrouwbare douanepartner zorgen wij voor een efficiënte en accurate afhandeling.

Voor meer info of vragen

Wenst u meer informatie over het vervolg van het project, verwijzen wij u graag naar de website van de Federale Overheidsdienst Financiën. Blijf onze website volgen voor verdere ontwikkelingen.

Direct in uw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox!