Zelf NCTS-transit documenten opmaken met TransitNet

Nieuwsbrief artikel

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Door heel Europa zelf NCTS-transit documenten opmaken met TransitNet

Vanaf dit jaar bieden wij logistieke dienstverleners SGS’ unieke Europa-brede oplossing voor het opstellen van transitdocumenten aan. Met TransitNet kunt u in 20 Europese landen zelf transitdocumenten opmaken. Of wij doen het voor u, dat kan ook. U heeft geen vergunningen nodig, hoeft geen borg te storten en u heeft geen registratie nodig in deze landen.

Uitleg TransitNet

TransitNet is een veilig, meertalig internetplatform waarin transitdocumenten gemaakt, gecontroleerd en bewaakt worden om uw transittijden significant te verkorten. TransitNet stelt de transport- en logistiekbranche in staat om langs elektronische weg transitverklaringen bij de douane in te dienen, samen met een financiële garantie die de aansprakelijkheid voor de fiscale verplichtingen afdekt.

Aangiften via NCTS

Bedrijven die goederen vervoeren, over de grens of tussen douane-entrepots moeten de doorvoer volgens de douanewet aangeven bij de relevante douaneautoriteiten. In de handelszones van de Europese Unie (EU), de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA) en Turkije en Servië, moeten aangiften voor douanevervoer worden ingediend in het geautomatiseerde systeem voor douanevervoer (NCTS). Het NCTS is een IT systeem waarmee de douaneautoriteiten van de deelnemende landen gegevens elektronisch uitwisselen. In het Russisch en Wit-Russisch Douane-unie bestaat een soortgelijk systeem. Deze IT-ondersteunde vervoersdienst vervangt de vereiste importcontroles bij de grenzen, en versnelt het aangifteproces.

TransitNet is uw directe toegang tot de NCTS-omgeving. Met dit via internet bereikbare systeem, met één venster, kunt u transit procedures aangeven bij douaneautoriteiten binnen en buiten de EU (inclusief Turkije) met slechts één instrument. SGS biedt de garantie aan de douane en bewaakt transits die zijn geregistreerd via TransitNet. Uiteraard garanderen wij u 100% neutraliteit, vertrouwelijkheid en conformiteit met de wet.

De voordelen

  • Registreer uw transitprocedures online snel en goedkoop
  • Behoud volledige kostenbeheersing (betaal per klik; geen vaste kosten)
  • Veilige doorvoerprocedures via garanties van SGS
  • Open multinationale regelingen voor douanevervoer in veel landen via één systeem
  • Werk gemakkelijk – TransitNet is webgebaseerd en vereist geen software installatie
  • Volg de status van uw doorvoer procedures in het TransitNet controlesysteem
  • Neem contact op met de plaatselijke klantenservice van SGS om ondersteuning te krijgen als er onregelmatigheden zijn tijdens of na de transitprocedure
  • Ontvang voorspelbare service en garantie
  • Integreer uw eigen systeem met TransitNet

Meer informatie

Wenst u meer informatie, of wilt u van gedachten wisselen met onze specialist om te kijken wat wij voor uw business kunnen betekenen, neem gerust contact met ons op. Of download hier alvast de infofolder.

Méér weten?

Download Info Sheets

Wij delen onze kennis