Douanedienstverlening op maat voor brandstoflevering aan schepen

SGS levert douanedienstverlening op maat voor brandstoflevering aan schepen

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Douanedienstverlening op maat voor brandstoflevering aan schepen

Het leveren van brandstoffen en smeermiddelen aan zeeschepen, oftewel bunkering, is een business die 24/7 draait. Het vereist nauwe samenwerking tussen meerdere partners en bovendien heeft deze business te maken met unieke douaneprocessen. SGS heeft de gespecialiseerde kennis en een 24/7 bunkering team waarmee u in zowel Nederland als België verzekerd bent van een snelle, zekere en professionele ondersteuning in douanezaken.

SGS beschikt hierdoor over de mogelijkheid en kennis om u te assisteren bij leveringsprocessen van o.a. minerale oliën, smeermiddelen en LNG aan zeeschepen in de havens van bijvoorbeeld Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge.

Wij treden in dit geval niet alleen op als uw vertegenwoordiger voor douanedoeleinden, maar onze dienstverlening omvat ook alle deelaspecten die mogelijk bij een bunkeroperatie komen kijken.

Zo bieden onze interne software applicaties de mogelijkheid om op elektronische wijze de correcte gegevens en begeleidende documentatie snel en eenvoudig te communiceren met douanediensten, havenautoriteiten of andere betrokken partijen in de keten.

Bovendien worden hierdoor ook de compliance werkzaamheden en/of administratieve voorraadverplichtingen zo optimaal mogelijk gewaarborgd.

Verder kunnen wij door bestaande samenwerking met diverse bunkerleveranciers en – operators een efficiënt verwerkingsproces garanderen. Hierbij maken wij gebruik van onze expertise over de lokale gebruiken, nationale wetgevingen alsook bilaterale overeenkomsten tussen Nederland en België.

Meer info

Indien u op dit moment vragen heeft, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Client Centre Manager Excise

Frank Thoolen