E-commerce oplossingen voor webshopeigenaars

E-commerce oplossingen

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

E-commerce oplossingen voor webshopeigenaars

In een recent gepubliceerd persbericht van de Belgische Douane wordt ingehaakt op diverse valkuilen of problemen die consumenten kunnen ondervinden wanneer ze online shoppen via webshops buiten de EU. De onverwachte invoerrechten en/of btw worden vooral als een obstakel gezien en vele consumenten worden verrast met onverwachte extra kosten. Tevens beschrijft het artikel de voorkomende problemen met accijnsafdracht in de juiste lidstaten van de EU bij aankopen van dranken en andere accijnsplichtige goederen bij webshops in andere landen binnen de EU.

Webshops buiten de EU: helder kostenplaatje voor de consument

Om deze onverwachte kosten te voorkomen, hebben wij een een klantvriendelijke en efficiënte oplossing ontwikkeld voor webshops buiten de EU, die rechtstreeks aan consumenten verkopen en leveren. Middels een volledig geautomatiseerde oplossing betaalt de Europese eindconsument tijdens het afrekenen van zijn winkelmandje al direct vooraf de daadwerkelijk verschuldigde invoerrechten, btw en verzendkosten. Op deze manier voorkomt de webshop nare verrassingen voor haar klanten achteraf. Deze oplossing is samen met onze partner GoEU ontwikkeld.

Webshops binnen de EU: een oplossing voor accijnsgoederen

Voor de verkoop van accijnsgoederen vanuit webshops in andere lidstaten hebben wij ook een efficiënte en compliant oplossing ontwikkeld. Deze oplossing is eveneens volledig geautomatiseerd en voorkomt boetes en naheffingen voor online merchants.

Meer info

Bent u nieuwsgierig naar onze oplossing en wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan zeker contact met ons op! Wij zijn bereikbaar via het emailadres nl.maco.customer@sgs.com of bel ons op +31 475 425 800

Direct in uw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox!