E-commerce

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Uw profiel E-commerce

Bij e-commerce gaat het vaak om snelheid en grote aantallen, soms leveringen naar particulieren, soms naar bedrijven. Daarbij speelt lokale en Europese wetgeving, die op ieder moment gewijzigd kan worden, ook een significante rol.

Efficiënte en compliant oplossing

U heeft behoefte aan een douanepartner die de lokale en Europese wetgeving volledig beheerst en flexibel en snel kennis, oplossingsgerichte ondersteuning kan bieden voor uw internationale e-commerce verkopen. Door het bundelen van onze specialistische en actuele kennis met onze jarenlange ervaring kunnen wij voor uw e-commerce business een flexibele, efficiënte en compliant oplossing bieden. Dagelijks helpen wij bedrijven met het verzorgen van hun douane-, btw- en accijnsaangiften bij hun internationale e-commerce verkopen. Dit zijn bedrijven die direct leveren naar een particuliere eindconsument, distribiteur of ander bedrijf vanuit een voorraad in een eigen warehouse, externe warehouse partner of een combinatie van beiden.

Geautomatiseerde oplossing

Voor niet-Europese webshops gevestigd buiten de EU, die rechtstreeks aan particuliere eindconsumenten verkopen en leveren hebben wij samen met onze partner GO EU Commerce een kant en klare en volledig geautomatiseerde oplossing ontwikkeld. De vooraf getarifeerde productcatalogus is volledig compliant en opgenomen in het GO EU platform. Hierdoor betaalt de Europese particuliere eindconsument tijdens het afrekenen van zijn winkelmandje meteen de daadwerkelijke invoerrechten, btw en verzendkosten. Bent u verder geïnteresseerd in deze oplossing en wat de all-inclusive oplossing voor u kan betekenen, verwijzen wij u graag naar deze website.

Software applicatie

Voor Europese webshops die alcoholische of alcoholvrije dranken verkopen aan particuliere eindconsumenten binnen de EU hebben wij een software applicatie ontwikkeld. Deze geautomatiseerde applicatie zorgt ervoor dat de betaling van accijns en/of verbruiksbelasting in het lidstaat van consumptie plaatsvindt. Voor meer informatie hieromtrent leest u onder onze accijnsdiensverlening.

Oplossing op maat

Voor verkopen naar zakelijke ontvangers zoals uw distributeurs helpen wij u graag met een oplossing op maat in samenwerking met uw logistieke afdeling of externe warehouse partner. Indien gewenst ook in combinatie met onze fiscale vertegenwoordiging oplossingen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking en eerste inventarisatie met een van onze specialisten.

Brexit

Levert u goederen vanuit de EU aan Britse consumenten of vanuit het VK aan Europese consumenten? Dan moet u na Brexit een douane-aangifte maken voor de pakketjes die u verscheept. Handmatig afhandelen is geen optie: de kosten per pakketje lopen daarmee al gauw op tot €15, en vertraging is gegarandeerd. Daarom biedt SGS Maco u een volledig geautomatiseerde Brexit oplossing aan. Daarmee voldoet u aan alle douaneverplichtingen rondom uw e-commerce zending, terwijl u de kosten en de werklast laag houdt en vertraging voorkomt.

Hoe verder?

Méér weten?

Download info
sheets

Wij delen onze kennis.

In gesprek

Vraag direct een offerte aan!

Wij delen onze expertise.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Managing Director

Thomas Munsters

Ook interessant voor u!

MCC software

U maakt zelf aangiftes met onze software. Het werkt snel en eenvoudig, het is goedkoop én 24/7 beschikbaar.

Meer weten? Klik hier