Fiscale vertegenwoordiging logistiek

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Fiscale vertegenwoordiging logistiek

Als u als logistieke dienstverlener werkt voor Duitse, Franse, Amerikaanse, Chinese of andere klanten die importeren via Nederland en/of België, dan kunt u uw klanten een grote dienst bewijzen door hen beperkte fiscale vertegenwoordiging aan te bieden. Hiermee kunnen bedrijven die niet in Nederland of België gevestigd zijn profiteren van de mogelijkheid om geen btw te betalen bij invoer in de EU. Dit geeft hen een groot liquiditeitsvoordeel. SGS Maco helpt jaarlijks honderden importeurs met fiscale vertegenwoordiging, maar er zijn ook nog heel veel importeurs die nog geen gebruik maken van dit btw-voordeel.

Geen administratieve verplichtingen

Als u als logistieke dienstverlener fiscale vertegenwoordiging wilt aanbieden aan uw klanten, maar niet de risico’s en administratieve verplichtingen wilt dragen, dan kan SGS Maco u helpen. Wij treden voor tientallen logistieke dienstverleners op als fiscale vertegenwoordigingspartner. Daarmee heeft u de klantrelatie en wij nemen de btw-verantwoordelijkheden voor onze rekening. SGS Maco beschikt in Nederland en België over de benodigde vergunningen om op te treden als fiscaal vertegenwoordiger. En met onze jarenlange ervaring in zelfs de meest complexe btw-constructies mogen wij ons de specialist op het gebied van BFV noemen. Zo besparen wij voor onze klanten jaarlijks honderden miljoenen euro’s aan btw-betaling.

Onze werkwijze

Fiscale vertegenwoordiging biedt veel kansen, maar ook risico’s. Om die goed te beheersen, trekken we samen met u op. Wij helpen u met de acquisitie en intake van nieuwe fiscale vertegenwoordigingsklanten, zodat de operatie vanaf dag 1 soepel loopt. Zo krijgt u tevreden klanten en voorkomen we problemen.

Hoe verder?

Méér weten?

Download info
sheets

Wij delen onze kennis.

In gesprek

Vraag direct een offerte aan!

Wij delen onze expertise.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Product Manager VAT Services

Erik van Cann