Van Form A naar REX vanaf 1 jan 2017

Van Form A naar REX

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

REX systeem vanaf 1 januari 2017 in werking

Gebruikt u het Form A om de oorsprong van goederen aan te tonen? Dan heeft u vanaf 1 januari 2017 te maken met het REX-systeem. REX staat voor Registered EXporter.

REX vervangt het Form A

Aan landen die zijn vastgelegd in het Algemeen Preferentieel Systeem (APS) kent de Europese Unie verlaagde invoerrechten toe. Tot nu toe werd een Form A gebruikt om aan te tonen dat de geïmporteerde goederen ook echt uit een APS land komen. Het REX systeem brengt hier nu verandering in: het Form A wordt vervangen door een verklaring op de factuur, een attest van oorsprong. Dit attest mag alleen gebruikt worden door exporteurs die geregistreerd zijn in de REX database.

Hoe werkt het REX systeem?

Wilt u precies weten hoe het REX systeem werkt, voor wie het bedoeld is en wanneer het wordt ingevoerd? Lees dan het uitgebreide verhaal op onze website. Bent u lid van de Fenedex? Dan kunt u dit verhaal ook lezen in het Globe Magazine van februari 2017. Heeft u nog vragen, dan staat SGS Maco Customs Service voor u klaar. Wij informeren u graag wat de invoering van het REX systeem specifiek voor uw bedrijf betekent. Wij zijn bereikbaar via het emailadres nl.maco.customer@sgs.com of bel ons op +31 475 425 800.

Direct in uw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox!