Functioneel applicatiebeheerder

Functioneel applicatiebeheerder

Solliciteer direct voor deze functie!
Vast dienstverband, 40 uur

Vacature functioneel applicatiebeheerder

Heb jij ervaring met douanesoftware? En neem jij graag het voortouw bij het testen van nieuwe functionaliteiten? Dan is dit jouw nieuwe baan! Sluit je aan bij SGS Maco.

Wie zijn wij?

SGS Maco Customs Service helpt bedrijven die internationaal handel drijven om zo eenvoudig mogelijk te voldoen aan hun douaneverplichtingen. Dat doen wij met een groot team van ervaren douanedeclaranten die bedrijven helpen met hun aangiften. En door slimme softwareoplossingen te bedenken die de aangifteprocessen ondersteunen of automatiseren.

Onze douanedeclaranten en ons softwareteam werken elke dag intensief samen om gebruiksvriendelijke aangiftesoftware te maken, processen te digitaliseren en interfaces te bouwen met klanten die hun aangiften willen automatiseren.

Brexit, handelsverdragen, sancties, verscherpte handhaving, aanpassingen in de systemen van de overheden, veranderende wetgeving en onze eigen ambities om binnen en buiten de Benelux verder te groeien zorgen voor een onophoudelijke stroom aan uitdagende softwareprojecten. Om verder te kunnen groeien willen wij ons softwareteam versterken.

Het softwareteam is een hecht team dat intensief samenwerkt vanuit onze vestigingen in Roermond, Spijkenisse en Antwerpen. Jouw standplaats wordt bij voorkeur Roermond.
SGS Maco kenmerkt zich door een platte organisatie, oplossingsgerichtheid, klantgerichtheid en bereidheid om elkaar te helpen.

Geen werkdag is hetzelfde

Jij bent als functioneel applicatiebeheerder het aanspreekpunt voor gebruikers en zorgt voor een goede gebruikerservaring en continue verbetering.
Een greep uit jouw verantwoordelijkheden:

 • Je ondersteunt de interne en externe gebruikers van onze douanesoftware oplossingen
 • Je beheert de applicaties, verzorgt functioneel/technisch onderhoud en signaleert kansen om verbeteringen door te voeren
 • Je vertaalt gebruikerswensen of nieuwe eisen vanuit de douane of andere autoriteiten en partners in een softwareontwerp dat door programmeurs verwerkt kan worden
 • Je neemt het voortouw in het testen van nieuwe functionaliteiten
 • Je stelt op verzoek of uit eigen initiatief rapportages en analyses op

Wat breng je mee?

Om als functioneel applicatiebeheerder goed beslagen ten ijs te komen, heb je een minimaal een afgeronde IT (gerelateerde) hbo-opleiding en minstens 3 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als functioneel applicatiebeheerder of expert technisch beheer, bij voorkeur opgedaan binnen de douanebranche.

Maar voor de functie is meer nodig: bijvoorbeeld een pro-actieve werkhouding en een groot probleemoplossend vermogen. Vanuit je aard om klanten echt verder te helpen, zie je ook kansen voor SGS Maco om de software te verbeteren. In je communicatie kun jij verschillende niveaus en omgevingen samenbrengen. Van nature voel je aan dat je resultaat alleen bereikt als je dit samen doet met partners binnen en buiten je vakgebied.

Mooie vooruitzichten

SGS Maco biedt je een functie met de nodige verantwoordelijkheid. Jouw salaris is marktconform en sluit aan bij de ervaring die jij meebrengt.
Daarnaast bieden we je een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een fulltime functie voor 40 uur, minder is bespreekbaar tot een minimum van 32 uur
 • Je krijgt de ruimte om de inhoud in te duiken
 • Een aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband
 • 27 vakantiedagen
 • Bonusregeling
 • Mogelijkheid om een training en/of opleiding te volgen

Interesse?

Wij maken graag kennis met jou!
Laat via de sollicitatieknop jouw sollicitatie achter.
Wil je meer weten, neem dan contact op met onze corporate recruiter, Iris van Rooij via 06- 46 522 779.

Direct solliciteren?

Neem contact op met
Mascha Verkoulen-Smeets

Enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via het onderstaande sollicitatieformulier of solliciteer via:

+31 475 425 800
mascha.verkoulen@sgs.com

Kom werken bij SGS Maco!

Wat bieden wij jou?

Je komt werken in een bedrijf met een cultuur die streeft naar continu verbeteren. Het gaat om een functie voor de langere termijn. Wij bieden je een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een psychologische test maakt onderdeel uit van het werving en selectietraject.

Jouw gegevens

Solliciteer direct!

 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, doc.