Geen toezichtsformulieren meer nodig

Geen toezichtsformulieren meer vereist voor ijzer-, staal- en aluminiumproducten

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Geen toezichtsformulieren meer vereist voor de invoer van bepaalde ijzer-, staal- en aluminiumproducten

Vanaf 16 mei 2020 zijn er geen toezichtsformulieren meer vereist voor de invoer van bepaalde ijzer-, staal- en aluminiumproducten. Dit betekent dat deze goederen zonder toezichtsformulier in het vrije verkeer van de EU gebracht kunnen worden.

Dit is het geval, omdat vanaf 15 mei 2020 de Europese Commissie een ander systeem gebruikt om deze producten continue te monitoren. Beide verordeningen, die geldig waren tot 15 mei 2020, worden niet verlengd. Het gaat om de volgende twee verordeningen:

  • Uitvoeringsverordening (EU) 2016/670 van de Commissie van 28 april 2016 tot instelling van voorafgaand Unietoezicht op de invoer van bepaalde ijzer- en staalproducten uit bepaalde derde landen
  • Uitvoeringsverordening (EU) 2018/640 van de Commissie van 25 april 2018 tot instelling van voorafgaand Unietoezicht op de invoer van bepaalde aluminiumproducten uit bepaalde derde landen

De Commissie blijft, zoals aangegeven, de importen wel monitoren, maar op een andere wijze. Statistieken hierover worden maandelijks op de website van de Europese Commissie gepubliceerd.

Meer info

Indien u op dit moment vragen heeft, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Customs Consultant

John Sampers