HR Business Partner

HR Business Partner

Solliciteer direct voor deze functie!
Tijdelijk dienstverband, 40 uur, Roermond/Sittard

Vacature HR Business Partner

t.v.v. zwangerschapsverlof

Ben jij een ervaren HR professional en beschikbaar voor een uitdagende tijdelijke opdracht? Wil jij werken op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau en zie je jezelf in zowel een ondersteunende, als een adviserende rol? Dan is de tijdelijke functie van HR Business Partner bij SGS Maco & SGS INTRON echt iets voor jou!

Wie zijn wij?

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Wij staan bekend als de global benchmark voor kwaliteit en integriteit. SGS onderhoudt wereldwijd een netwerk van ca. 2600 kantoren en laboratoria met meer dan 89.000 werknemers. SGS heeft verschillende bedrijfsonderdelen die actief zijn op verschillende vakgebieden.

SGS Maco
SGS Maco maakt sinds 2017 deel uit van SGS. Wij zijn een onafhankelijke, gespecialiseerde en full-service douanedienstverlener die voor ondernemingen de beste douane oplossingen wil bieden bij specifieke logistieke, administratieve en fiscale uitdagingen. Wij onderscheiden ons in de markt door service, kennis en innovatie.

SGS INTRON
SGS INTRON is een onderneming welke test, inspecteert, adviseert en certificeert op het gebied van bouwmaterialen en -processen.

SGS INTRON heeft een specialistisch laboratorium waarin testen en analyses van allerlei bouwstoffen centraal staan. Het laboratorium is geaccrediteerd voor de meeste van deze verrichtingen. Wij doen onderzoek naar de toepassing, de prestaties en de duurzaamheid . De technieken die we daarbij inzetten zijn zeer divers en stellen ons in staat bouwmaterialen volgens internationale richtlijnen en regelgevingen te onderzoeken.

SGS INTRON Certificatie B.V. is een erkende certificatie-instelling die certificaten en kwaliteitsverklaringen afgeeft in de bouw. Deze certificaten en verklaringen hebben een bouwkundige, milieukundige of installatietechnische invalshoek.

Afdeling HR

Als HR Business Partner maak je deel uit van het HR team van SGS Nederland. Dit team bestaat uit 23 collega’s waarin iedereen zijn eigen expertise heeft. Het team wordt aangestuurd door een HR Manager Nederland. Verder bestaat het team uit: HR Business Partners, HR- en salarisadministratie, Corporate Recruiters, Learning en Development, Verzuim, Re-integratie & Arbo.

De afdeling HR van SGS Maco & SGS INTRON bestaat uit een HR Business Partner, een HR Officer en een Recruiter. De HR Business Partner gaat met zwangerschapsverlof en daarom zijn wij op zoek naar een tijdelijke vervanging. Je maakt deel uit van het HR team van SGS Nederland.

Geen dag hetzelfde

Als HR Business Partner bij SGS ben je een belangrijke partner voor de business in het behalen van de jaarlijkse doelen. SGS is een beursgenoteerde organisatie die voortdurend in beweging is. Met oog op de jaarlijkse doelstellingen ben je verantwoordelijk voor de menselijke kant in het proces. Het werk bestaat uit een combinatie van dagelijkse werkzaamheden en ‘grote’ zaken. Dagelijkse werkzaamheden zijn onder andere het interviewen van kandidaten, afstemming arbeidsvoorwaarden, (het voorkomen van) verzuim, conflicthantering, juridische arbeidszaken, sparringpartner voor de business manager(s) en leidinggevenden. Ook operationele taken zoals salarismutaties, opstellen van arbeidscontracten en uitvoering geven aan relevante HR acties behoren tot je dagelijkse werkzaamheden en ga je niet uit de weg.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ‘grote’ HR-zaken, zoals strategische personeelsplanning, de praktische implementatie van overnames: harmoniseren van arbeidsvoorwaarden en het stimuleren en faciliteren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers op de lange termijn. Dit alles doe je met een kostenefficiënt bewustzijn.

Heb jij de juiste bagage?

Om als HR Business Partner aan de slag te gaan beschik je over minimaal een hbo-diploma in de richting van Personeel & Arbeid of een vergelijkbaar diploma aangevuld met minimaal 5 jaar gerichte werkervaring. Je hebt deze ervaring bij voorkeur opgedaan in een internationale organisatie.

Voor deze functie is verder nog nodig:

 • Persoonlijk inzicht in jezelf en anderen;
 • Doorzettingsvermogen;
 • Onderhandelingsvaardigheden;
 • Politiek slim en daarmee tactisch kunnen handelen, en soms ook confronteren;
 • Arbeidsrechtelijke kennis en ervaring;
 • Een goede kennis van de HR- en salarisadministratie
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Goede analytische vaardigheden om HR-vraagstukken te beoordelen
 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Vermogen om concurrerende prioriteiten in evenwicht te houden.

Mooie vooruitzichten

We bieden je een interessante tijdelijke baan voor 32 tot 40 uur per week in een veelzijdige werkomgeving, binnen een beursgenoteerde organisatie. De start zal zijn op 1 oktober 2021 voor de duur van 6 maanden.

Jouw salaris is marktconform en sluit aan bij de ervaring die jij meebrengt. Daarnaast bieden we je een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een fulltime functie voor 40 uur, minder is bespreekbaar tot een minimum van 32 uur
 • Je krijgt de ruimte om de inhoud in te duiken
 • Flexibiliteit in werklocatie en ook mogelijkheden tot thuiswerken
 • 32 vakantiedagen
 • Sport / fietsplan

Wij maken graag kennis met jou!

Wil je meer weten, neem dan contact op met onze corporate recruiter, Iris van Rooij via 06- 46 522 779.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ongevraagde toegestuurde cv’s aan SGS, zonder schriftelijk verzoek van de corporate recruiter, worden als eigendom van SGS beschouwd. SGS is geen enkele vorm van vergoeding verschuldigd voor kandidaten zonder schriftelijk verzoek tot voorstel van de corporate recruiter.

Direct solliciteren?

Neem contact op met
Mascha Verkoulen-Smeets

Enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via het onderstaande sollicitatieformulier of solliciteer via:

+31 475 425 800
mascha.verkoulen@sgs.com

Jouw gegevens

Solliciteer direct!

 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, doc.