Aangifte importeur

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Aangifte importeur

Voert u goederen in van buiten de EU? Dan moet u aan de douane toestemming vragen om deze goederen te mogen importeren en eventueel moet u invoerrechten en btw betalen. Dit doet u door een invoeraangifte in te dienen bij de douane. SGS Maco helpt jaarlijks duizenden importeurs met het opmaken van een invoeraangifte. Wij helpen importeurs uit alle industrieën, met alle soorten producten, die geïmporteerd worden uit alle landen ter wereld.

Compliance cruciaal

Het is cruciaal dat u een correcte invoeraangifte indient. Anders kunt u later te maken krijgen met naheffingen, boetes en mogelijk zelfs strafrechtelijke maatregelen. SGS Maco werkt altijd compliant. Onze declaranten helpen u om problemen te voorkomen. Dat doen ze door vast te stellen welke goederencode van toepassing is voor uw producten, door u te helpen aanspraak te maken op preferentiële behandeling (geen of minder invoerrechten betalen) als dat mag en door te zorgen dat u de juiste waarde opgeeft aan de douane. Ook zorgt SGS Maco voor de afdracht van invoerrechten en btw als dit van toepassing is. En als de douane een inspectie wil uitvoeren, helpen we u bij het organiseren en afhandelen.

Onze werkwijze

Wij nemen u van A tot Z bij de hand bij al uw invoerverplichtingen. Download hier onze handige wegwijzer voor invoer. Hierin leest u waar u op moet letten bij invoer en hoe SGS Maco u helpt om snel en zorgvuldig aan uw douaneverplichtingen te voldoen. Of u importeert via de (lucht)haven, rail of over de weg, SGS Maco zorgt ervoor dat uw invoeraangifte correct en op tijd ingediend wordt, zodat u geen vertraging oploopt en geen verrassingen achteraf krijgt. Wij kunnen uw invoeraangiften in Nederland én België verzorgen, zodat u al uw import via de Benelux in één hand houdt.

Hoe verder?

Méér weten?

Download info
sheets

Wij delen onze kennis.

In gesprek

Vraag direct een offerte aan!

Wij delen onze expertise.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Client Centre Manager Excise

Frank Thoolen