IT Business Analist

IT Business Analist

Solliciteer direct voor deze functie!
Vast dienstverband, 40 uur, Roermond

Vacature IT Business Analist Roermond

SGS Maco Customs Service helpt bedrijven die internationaal handel drijven om zo eenvoudig mogelijk te voldoen aan hun douaneverplichtingen. Dat doen wij met een groot team van ervaren douanedeclaranten die bedrijven helpen met hun aangiften. En door slimme softwareoplossingen te bedenken die de aangifteprocessen ondersteunen of automatiseren.

Onze douanedeclaranten en ons softwareteam werken elke dag intensief samen om gebruiksvriendelijke aangiftesoftware te maken, processen te digitaliseren en interfaces te bouwen met klanten die hun aangiften willen automatiseren.

Brexit, handelsverdragen, sancties, verscherpte handhaving, aanpassingen in de systemen van de overheden, veranderende wetgeving en onze eigen ambities om binnen en buiten de Benelux verder te groeien zorgen voor een onophoudelijke stroom aan uitdagende softwareprojecten. Om verder te groeien gaan wij ons softwareteam versterken.

Het software team is een hecht team dat intensief samenwerkt vanuit onze vestigingen in Herten, Spijkenisse en Antwerpen. Jouw standplaats is Herten.
SGS Maco kenmerkt zich door een platte organisatie, oplossingsgerichtheid, klantgerichtheid en bereidheid om elkaar te helpen.

Geen dag is hetzelfde

Als IT business analist speel jij een cruciale rol binnen onze organisatie. Met de komende Brexit en de groei van onze organisatie zitten wij volop in een transformatie. En jij gaat ons daarbij helpen! De focus in deze functie ligt op het in kaart brengen van de lopende IT processen en de functionele eisen en wensen van de organisatie. Je gaat alle IT processe uitvoerig beschrijven en documenteren.

Daarnaast verzorgt de IT business analist actieve ondersteuning bij IT gerelateerde projecten en is daarbij het aanspreekpunt voor de organisatie.

Wat breng je mee?

Om als IT business analist goed beslagen ten ijs te komen, heb je een minimaal een afgeronde relevante hbo opleiding (bijv. bedrijfskunde). Je hebt ook al relevante ervaring opgedaan met soortgelijke werkzaamheden i de transport & logistiek sector. Bij voorkeur heb je ook al kennis van of ervaring in de douane sector. Je beschikt over kennis en ervaring op het IT vakgebied. Dit hoeft niet op technisch niveau te zijn maar wel in de procesbeschrijving. Dus je snapt de ‘rode draad’ van het proces.

Daarnaast ben je sociaal vaardig en gewend om met planningen en deadlines te werken. Uiteraard ben je analytisch, werk je gestructureerd en kun je je goed verplaatsen in de interne klant. Dit alles doe je met het nodige enthousiasme en een dosis humor.

Mooie vooruitzichten

SGS Maco biedt je een functie met de nodige verantwoordelijkheid. Jouw salaris is marktconform en sluit aan bij de ervaring die jij meebrengt. Daarnaast bieden we je een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Een fulltime functie voor 40 uur, minder is bespreekbaar tot een minimum van 32 uur
  • Je krijgt de ruimte om de inhoud in te duiken
  • Een aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband
  • 30 vakantiedagen
  • Bonusregeling
  • Mogelijkheid om een training en/of opleiding te volgen

Wij maken graag kennis met jou!

Wil je meer weten, neem dan contact op met onze corporate recruiter, Iris van Rooij via 06- 46 522 779.

Direct solliciteren?

Neem contact op met
Mascha Verkoulen-Smeets

Enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via het onderstaande sollicitatieformulier of solliciteer via:

+31 475 425 800
mascha.verkoulen@sgs.com

Jouw gegevens

Solliciteer direct!

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, doc.