Lancering nieuwe versie Incoterms

Dit najaar lancering nieuwe incoterms

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Lancering nieuwe Incoterms dit najaar

Dit najaar lanceert de ICC de ICC Incoterms® 2020, de nieuwste versie van de ‘international commercial terms’, die per 1 januari 2020 in werking zullen treden.

Aard van de wijzigingen

Sinds de bekendmaking wordt gespeculeerd over de aard van de wijzigingen. Onjuist gebruik en onjuiste informatie over de ICC Incoterms® regels kunnen tot kostbare misverstanden leiden. Sinds de lancering van de ICC Incoterms® 2010,  10 jaar geleden, zijn er verschillende niet officiële ICC-websites die updates geven over de ICC Incoterms® regels.  Om er voor te zorgen dat mensen juist geïnformeerd worden over de lancering van de ICC Incoterms® 2020, lanceerde de ICC Nederland de website www.incoterms2020.nl.  Hierop treft u de juiste informatie omtrent de publicatie van de ICC Incoterms® 2020.

De ICC Incoterms® regels helpen handelaren duidelijk te maken wie verantwoordelijk is voor wat en wie welke kosten en risico’s draagt bij de levering van goederen. De ICC Incoterms® regels zijn van belang voor onder meer im- en exporteurs en de logistieke sector. De ICC Incoterms® regels worden ongeveer om de 10 jaar aangepast om ze aan de laatste ontwikkelingen in de internationale handelspraktijk te passen.

Meer info

Wenst u wat meer achtergrond informatie en uitleg over de diverse varianten, raadpleegt u het Kenniscentrum, artikel Incoterms.  Ook meer informatie vindt u op deze website, www.incoterms2020.nl.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Customs Consultant

John Sampers