Logistieke dienstverlener

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Uw profiel Logistiek

Als logistieke dienstverlener krijgt u te maken met de douanevraagstukken van uw klanten. U kunt een eigen douane-afdeling opzetten en zelf uw klanten bedienen met advies en het opmaken van aangiften. Maar de eisen aan douanevertegenwoordiging worden steeds hoger en de risico’s steeds groter. Daarom kiezen meer logistieke dienstverleners ervoor zich te richten op hun kerntaak. Zij besteden de douanedienstverlening uit aan een onafhankelijke specialist, zoals SGS Maco.

Oplossing op maat

Tientallen logistieke dienstverleners maken gebruik van de diensten van SGS Maco. Wij helpen hen en hun klanten met advies en het opmaken van invoer-, uitvoer-, transit- en oorsprongsdocumenten. En als u als logistieke dienstverlener zelf aangiften wilt maken, stellen we u onze aangiftesoftware MCC ter beschikking. Ook kunnen we u helpen een deel van de aangiften en berichtenstroom te automatiseren. Zo hebben we met een aantal logistieke dienstverleners een geautomatiseerde gegevensuitwisseling opgezet waarmee zij douanedocumenten rechtstreeks in hun portal ontvangen, waar hun klanten ze kunnen inzien.

TransitNet: transitdocumenten opstellen in heel Europa

Vanaf 2019 bieden wij logistieke dienstverleners ook SGS’ unieke Europa-brede oplossing voor het opstellen van transitdocumenten aan. Met TransitNet kunt u in 19 Europese landen zelf transitdocumenten opmaken. Of wij doen het voor u, dat kan ook. U heeft geen vergunningen nodig, hoeft geen borg te storten, heeft geen registratie nodig in al die landen. Kijk voor meer informatie over onze diensten voor logistieke dienstverleners in de lijst onderaan deze pagina.

Onze aanpak: partnerschap

Wij streven ernaar de douanepartner te zijn van logistieke dienstverleners. Dat betekent dat we samen met u optrekken. Heeft u hulp nodig bij acquisitie, dan helpen we. U bepaalt hoe het contact met uw klanten verloopt; wij werken altijd professioneel en discreet. Daarnaast adviseren wij u over alle douanevraagstukken en zorgen ervoor dat u geen onnodige risico’s loopt. Wij zorgen voor betaling van invoerrechten en andere heffingen en we onderhouden de contacten met de douane voor u en uw klanten. Zo bindt u uw klanten met goede douanedienstverlening. Samen stellen we werkafspraken op, zodat de communicatie en verwerking van opdrachten soepel loopt. We wijzen een accounthouder aan zodat u altijd een duidelijk aanspreekpunt heeft, die uw business goed kent

Hoe verder?

Neem vrijblijvend contact op met onze Sales expert om te ervaren hoe wij u kunnen helpen uw klanten goed te bedienen met al hun douanevraagstukken. Via e-mail fred.agelink@sgs.com of via telefoon +31 475 425 800.

Logistiek Onze services

Aangiften door SGS Maco laten maken

Minder risico, tevreden klanten

Volledige ontzorging door SGS Maco

In-house / partnerschap

Oplossing voor transitdocumenten in heel Europa

Van Turkije tot Rusland tot Spanje

Fiscale vertegenwoordiging voor mijn klanten

Volledige BTW-ontzorging voor u en uw klanten

Advies over douanezaken

AEO, vergunningen / andere douanezaken

Brexitoplossing

Totaaloplossing voor EU en VK

Meer info? Ik sta u graag te woord
Manager Commerce

John Pouw