Nieuw beleid rondom heffingen zonnepanelen uit Vietnam

Nieuw beleid zonnepanelen uit Vietnam

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Zonnepanelen uit Vietnam

Importeert u zonnepanelen vanuit Vietnam? Worden deze omgeladen via Maleisië of Taiwan? Let dan goed op! Juristen van het Douane Landelijk Kantoor hebben een nieuw beleid geformuleerd als het gaat om zonnepanelen met land van verzending Vietnam. Meer specifiek gaat het om de interpretatie van het omgaan met heffingen voor zonnepanelen uit Vietnam.

Land van oorsprong VS land van verzending

Bij zonnepanelen uit China geldt het land van oorsprong als basis voor het bepalen van de importheffingen. Als contrast wordt nu bij zonnepanelen uit Vietnam gekeken naar het land van verzending. Hebben uw zonnepanelen als oorsprong Vietnam, maar worden ze omgeladen in Maleisië of Taiwan? Dan interpreteert de douane dit momenteel als zouden de zonnepanelen uit die landen komen en zal dus 64.9 % heffingen opleggen. Dit leidt momenteel (terecht) tot veel ophef en onrust.

Zonnepanelen inklaren zonder zorgen

Wilt u weten wat dit voor u betekent? Onze experts staan u graag te woord. Wij volgen immers al sinds het prille begin alle ontwikkelingen rondom zonnepanelen op de voet. Ook kunt u bij ons terecht voor het inklaren van zonnepanelen, zonder douanerisico. Wij zijn bereikbaar via het emailadres nl.maco.customer@sgs.com of bel ons op +31 475 425 800.

Direct in uw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox!