Nieuwe Incoterms2020 gelanceerd

Lancering nieuwe Incoterms® 2020

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Nieuwe ICC Incoterms2020 gelanceerd

De Internationale Chamber of Commerce (ICC) heeft vandaag de nieuwe Incoterms 2020 gelanceerd.

Alternatief voor ICC Incoterms® 2010 regels

De Internationale Chamber of Commerce (ICC) heeft vandaag de nieuwe Incoterms 2020 gelanceerd. De nieuwste versie reflecteert de nieuwste internationale standaarden rond internationale handel en wordt daarmee het moderne alternatief voor de ICC Incoterms® 2010 regels. In het afgelopen decennia zijn dit cruciale handvatten geweest voor importeurs, exporteurs, juristen, vervoerders en verzekeraars over de hele wereld. ICC herziet de regels periodiek. Naast de ervaringen van gebruikers zijn wijzigingen in beleid, milieurichtlijnen en nieuwe technologie meegenomen in de aanpassingen.

De nieuwe ICC Incoterms® 2020 biedt kopers en verkopers een up to date raamwerk. Ook zijn ze eenvoudiger in het gebruik. De nieuwe ICC Incoterms® 2020 regels treden per 1 januari 2020 in werking. Op de website van de ICC krijgt u in een video wat meer uitleg over de achtergrond.

U kunt nu al de Nederlands/Engelse versie en/of de Nederlandse versie van de Incoterms® 2020 vooruit bestellen op www.incoterms2020.nl

Op deze website kunt u alvast vooruit lezen wat de belangrijkste wijzigingen betreffen.

Belangrijkste wijzigingen

De belangrijkste wijzigingen van de Incoterms ® 2020 op een rijtje:

  • Ze voorzien in een aantoonbare behoefte in de markt voor on-board bills of lading bij de Free Carrier (FCA) Incoterms®-regel.
  • Ze voorzien in verschillende niveaus van verzekeringsdekking onder de Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid To (CIP) regels.
  • Ze hebben de mogelijkheid om met eigen vervoermiddelen het vervoer van de goederen te regelen bij FCA, Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), and Delivered Duty Paid (DDP).
  • De drieletterafkorting voor Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU.
  • Ze hebben aan veiligheid gerelateerde vereisten opgenomen bij de verplichtingen omtrent vervoer en de kosten.

Meer info

Wenst u wat meer achtergrond informatie en uitleg over de diverse varianten, raadpleegt u het Kenniscentrum, artikel Incoterms.  Ook meer informatie vindt u op deze website, www.incoterms2020.nl.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Customs Consultant

John Sampers