Nieuwe processen bij luchtvracht naar de EU

Nieuwe processen bij luchtvracht naar de EU

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Nieuwe processen bij luchtvracht naar de EU

Vanaf 1 maart 2023 worden er nieuwe processen ingevoerd voor het binnenbrengen en de tijdelijke opslag van luchtvracht. Importeert u goederen door de lucht naar de EU? Lees hier wat er voor u verandert.

Nieuw proces voor het binnenbrengen van goederen

Vanaf 1 maart 2023 moet u uw aangifte van binnenbrengen indienen volgens het Import Control System 2 (ICS2). Dit geautomatiseerde proces geldt voor de gehele EU.

Vanaf dat moment gebruikt u de Shared Trader Interface (STI) voor de Aankomst Notificatie (NA) en de Summiere Aangifte Binnenbrengen (ENS). Voor beide aangiften zijn nieuwe systeemspecificaties beschikbaar.

Meer informatie over ICS2 en het nieuwe proces voor het binnenbrengen van luchtvracht vanaf 1 maart 2023 vindt u op de website van de Belastingdienst of op de website van de Europese Commissie (Engels)

Nieuw proces voor tijdelijke luchtvrachtopslag

Voor uw Aangifte Tijdelijke Opslag (ATO) blijft u gebruikmaken van de bestaande Handel en Transport Gateway (HTG). Vanaf 1 maart 2023 doet u dit volgens de nieuwe systeemspecificaties. De nieuwe specificaties zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Meer informatie over het nieuwe proces voor de tijdelijke opslag van luchtvracht per 1 maart 2023 vindt u op de website van de Belastingdienst of op de website van de Europese Commissie (Engels).

Als er wijzigingen zijn of de specificaties van de nieuwe processen worden gepubliceerd, houden we u op de hoogte.

Meer informatie? Wij staan u graag te woord