Oorsprong export

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Oorsprong export

SGS Maco biedt een uitgebreide service voor de opmaak van oorsprongsdocumenten. De juiste oorsprongsdocumenten zorgen ervoor dat uw goederen probleemloos het land van bestemming binnenkomen en dat uw afnemer eventueel geen onnodige invoerrechten betaalt. Oorsprongsdocumenten worden door de Kamer van Koophandel behandeld en afgegeven.

Wat is een Certificaat van Oorsprong (CvO)

Een Certificaat van Oorsprong (CvO) is een bewijs van oorsprong van goederen. Zonder CvO kan het moeilijk zijn om goederen in een bepaald land in te voeren. Voorkom daarom ongename verrassingen en vertragingen: laat ons uw CvO én uitvoerdocument voor u opmaken.

U kunt gebruik maken van 2 varianten in onze dienstverlening voor oorsprongsdocumenten:

  • Stuur ons alle benodigde bescheiden toe, waarna onze specialistende volledige aanvraag van de oorsprongsdocumenten voor u verzorgen bij de Kamer.
  • Maak volledig zelfstandig het oorsprongsdocument op basis van uw opgedane ervaring, middels onze software die wij u ter beschikking stellen. SGS Maco verzorgt alleen de automatische datacommunicatie met de Kamer, print het Certificaat en stuurt het u toe.

Wat doen wij voor u?

  • Wij maken uw Certificaat van Oorsprong en uw uitvoeraangifte
  • Wij regelen alles met de Kamer van Koophandel
  • Ophalen of verzenden, beide is mogelijk

Wat hebben wij van u nodig?

  • Eenmalige machtiging opmaak oorsprongsdocumenten
  • Handelsfactuur en paklijst
  • Bewijslast (verklaring productsamenstelling of leveranciersverklaring

Kenniscentrum

Raadpleeg ons Kenniscentrum voor meer informatie omtrent onze producten zoals EUR1 document, Certificaat van Oorsprong en het legaliseren van documenten door de ambassade.

Meer weten

Wenst u advies of verdere ondersteuning? Een van onze specialisten helpt u graag verder. Neem contact op via nl.maco.roermond@sgs.com of via T +31 475 425 800.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Specialist Oorsprong

Wil Nabben

Méér weten?

Download Info Sheets

Wij delen onze kennis