Oorsprongsdocumenten

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Oorsprongsdocumenten

Wij bieden een uitgebreide service voor de opmaak van oorsprongsdocumenten. Van het opmaken van een EUR1 document, Certificaat van Oorsprong tot het legaliseren van documenten door de ambassade. De juiste documenten zorgen ervoor dat uw goederen probleemloos het land van bestemming binnenkomen en dat uw afnemer eventueel geen onnodige invoerrechten betaalt. Oorsprongsdocumenten worden door de Kamer van Koophandel behandeld en afgegeven.

Oorsprongsdocumenten maken

U kunt gebruik maken van twee varianten in onze dienstverlening voor oorsprongsdocumenten:

  • Stuur ons alle benodigde bescheiden toe, waarna onze specialisten de volledige aanvraag van de oorsprongsdocumenten voor u verzorgen bij de Kamer.
  • Maak volledig zelfstandig het oorsprongsdocument op basis van uw opgedane ervaring, middels onze software die wij u ter beschikking stellen. SGS Maco verzorgt alleen de automatische datacommunicatie met de Kamer, print het Certificaat en stuurt het u toe.

Certificaat van Oorsprong

Een Certificaat van Oorsprong (CvO) is een bewijs van oorsprong van goederen. Zonder CvO kan het moeilijk zijn om goederen in een bepaald land in te voeren. Voorkom daarom onaangename verrassingen en vertragingen: laat ons uw CvO én uitvoerdocument voor u opmaken.

EUR 1 Certificaat

Een EUR1 is een oorsprongsbescheid. Een fiscaal document gebruikt in het preferentieel handelsverkeer. Dit document zorgt voor korting of vrijstelling op het invoerrecht in het land van bestemming. Uw EUR1 document én uw uitvoeraangifte, afgestempeld en wel, snel op uw bureau? Wij maken het voor u in orde.

Wat doen wij voor u?

  • Wij maken uw Certificaat van Oorsprong, EUR1 document en uw uitvoeraangifte.
  • Wij regelen alles met de Kamer van Koophandel.
  • Ophalen of verzenden, beide is mogelijk.

Wat hebben wij van u nodig?

Preferentiële regelingen

Het preferentiële stelsel van de Europese Unie is gebaseerd op de volgende vrijhandelsovereenkomsten en autonome regelingen:

 

Bovenstaand schema kunt u ook als pdf-bestand opvragen.

Bron tekst: Handboek Douane, hoofdstukken 7 en 8.

Kenniscentrum

Raadpleeg ons Kenniscentrum voor meer informatie omtrent onze producten zoals EUR1 document, Certificaat van Oorsprong en het legaliseren van documenten door de ambassade.

Hoe verder?

Méér weten?

Download info
sheets

Wij delen onze kennis.

In gesprek

Vraag direct een offerte aan!

Wij delen onze expertise.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Specialist Oorsprong

Wil Nabben