Per 1 oktober controle in AGS op Toelating douanevertegenwoordiger aangezet

Per 1 oktober controle in AGS op Toelating douanevertegenwoordiger aangezet

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Per 1 oktober controleert douane in AGS op Toelating douanevertegenwoordiger

Per 1 oktober wordt de controle in AGS op de Toelating douanevertegenwoordiger aangezet. Dit houdt in dat geautomatiseerd wordt vastgesteld of een bedrijf is geregistreerd als Toegelaten douanevertegenwoordiger.

Controle in AGS

Een persoon die optreedt als douanevertegenwoordiger (direct of indirect vertegenwoordiger) moet voldoen aan de AEO-C-criteria en de nadere uitwerking daarvan in het Handboek Douane 2.00.00-5.

Alle bedrijven die optreden als douanevertegenwoordiger zijn al geruime tijd geleden door middel van een brief geïnformeerd over de zwaardere eisen. Ook is toen aangekondigd dat in AGS een controle wordt ingebouwd om vast te stellen of een bedrijf is geregistreerd als Toegelaten douanevertegenwoordiger. Bedrijven zijn toen aangemoedigd zich te laten registreren als dat nog niet gebeurd was. Nu wordt de controle in AGS dus aangezet.

Wanneer een bedrijf niet voldoet aan de AEO-criteria, kan deze niet geregistreerd worden als Toegelaten douanevertegenwoordiger en vanaf 1 oktober dus geen aangiften meer doen als douanevertegenwoordiger. Men kan nog wel op eigen naam en voor eigen rekening aangifte doen.

Meer info

Wenst u naar aanleiding van bovenstaande nog nadere uitleg of informatie, onze consultants staan u graag te woord. Blijf op de hoogte van de recente ontwikkelingen via onze website.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Customs Consultant

John Sampers