Per 1 oktober vergunning AEO en BTI digitaal indienen

Per 1 oktober vergunning AEO en BTI digitaal indienen

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

EU Customs Trader Portal

Per 1 oktober kunt u een verzoek voor een vergunning Authorised Economic Operator (AEO) of een Bindende Tarief Inlichting (BTI) digitaal indienen via de EU Customs Trader Portal. Deze manier van indienen is tot stand gekomen na uitvoerige testen van de Nederlandse Douane in samenwerking met SGS Maco.

Digitaal indienen

In het kort: vanaf heden kunnen onderstaande aanvragen digitaal ingediend worden bij de Douane;

  • Verzoek indienen vergunning AEO
  • Verzoek afgifte Bindende Tarief Inlichting (BTI)

In de toekomst dienen alle aanvragen via de EU Customs Trader Portal aangevraagd te worden. Om dit te kunnen doen dient u over eHerkenning (niveau 3) te beschikken om in te kunnen loggen. Tevens bestaat er nog de EU Trader Portal. Via deze portal dient u grensoverschrijdende EU vergunningen aan te vragen. In de toekomst zullen de EU Customs Trader Portal en de EU Trader Portal worden samengevoegd.

Hoe vraag ik een vergunning aan

Raadpleeg de website van de belastingdienst voor een overzicht van de verschillende vergunningen en hoe deze dienen te worden aangevraagd.

Kenniscentrum

Wenst u meer informatie omtrent AEO, raadpleeg dan ons Kenniscentrum en lees meer over het artikel AEO. Ook kunt u in het kenniscentrum het uitgebreidere artikel omtrent BTI raadplegen.

Meer info

Heeft u behoefte aan assistentie bij uw aanvraag dan kunt u contact opnemen met één van de consultants van SGS Maco. Wij helpen u graag verder.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Customs Consultant

John Sampers