Actieve veredeling

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Douaneregeling Actieve verdeling

Onder de douaneregeling ‘actieve veredeling’ kunt u Niet-Uniegoederen in het douanegebied van de Unie bewerken, verwerken, vernietigen of herstellen, zonder dat u invoerrechten hoeft te betalen.  De veredelingsproducten kunt u daarna weder uitvoeren of in het vrije verkeer brengen.

Behandelingen

Goederen die de EU binnenkomen, kunnen een bepaalde behandeling ondergaan, waarna de behandelde goederen weer buiten de EU worden gevoerd. Deze veredelingsbehandelingen kunnen divers van aard zijn. Belangrijk is dat deze goederen niet in het vrije verkeer komen. Het zijn dus niet-Uniegoederen.

Onder veredelingshandelingen wordt verstaan;

  • Het verwerken; goederen worden in een proces zodanig gebruikt dat het andere goederen worden, bijvoorbeeld het maken van maatkleding van binnengebracht textiel
  • Het bewerken; het verven van het binnengebracht textiel
  • Herstellen; beschadigde of versleten producten worden weer in de originele staat gebracht.
  • Aanwenden als hulpmiddel van goederen; de goederen worden gebruikt om een bepaald proces in gang te zetten.

Geen invoerrechten

U hoeft voor de goederen geen invoerrechten en andere heffingen te betalen. Er worden geen handelspolitieke maatregelen toegepast, voor zover deze niet verbieden dat de goederen het douanegebied binnenkomen of uitgaan. Als u de regeling actieve veredeling wilt gebruiken, hebt u een vergunning nodig.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Quality Manager

Piet Vluggen