Passieve veredeling

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Douaneregeling Passieve verdeling

Onder de regeling passieve veredeling kunt u Uniegoederen tijdelijk uit het douanegebied van de Unie uitvoeren om te gebruiken bij 1 of meer veredelingen (bewerking, verwerking, vernietiging of herstelling). Daarna kunt u de veredelingsproducten in het vrije verkeer brengen, zonder dat u (volledige) invoerrechten hoeft te betalen. Als u de regeling Passieve veredeling wilt gebruiken, hebt u een vergunning nodig. 

Behandelingen

Passieve veredeling wordt ook wel het spiegelbeeld genoemd van actieve veredeling. Goederen worden tijdelijk de EU uitgevoerd om ze in een derde land een herstelling, bewerking of verwerking te doen ondergaan. Bijvoorbeeld veredelingshandelingen die te complex zijn of waarvoor in de Unie geen geschikte methode is. Ook kunnen lagere loon- of productiekosten in het derde land een rol spelen.

Na veredeling

U bent niet verplicht om de veredelingsproducten in het vrije verkeer te brengen. U bepaalt dus zelf wat u na de uitvoer van de Uniegoederen of veredeling ervan met de goederen doet. U kunt ze bijvoorbeeld ook afzetten in het derde land waar ze zijn veredeld, of rechtstreeks vanuit dit derde land doorverkopen aan een afnemer buiten het douanegebied van de Unie. Dit hoeft u niet door te geven aan de Douane.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Quality Manager

Piet Vluggen