Registratie-eisen voor importeurs van planten en plantaardig materiaal in het VK

Er zijn nieuwe registratie-eisen opgesteld

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Registratie-eisen voor importeurs van planten en plantaardig materiaal

Er zijn nieuwe registratie-eisen opgesteld voor handelaren die planten en plantaardig materiaal importeren in het Verenigd Koninkrijk. Het is vereist om vóór 30 juli 2020 aan de nieuwe voorwaarden te voldoen, zoals bepaald in artikel 65 van de Plantgezondheidsverordening (EU) 2016/2031.

Dit betekent dat het voor deze importeurs vereist is om via hun PEACH-account een geldig adres in het VK, of een geldig adres van een gevolmachtigd vertegenwoordiger in het VK op te geven. Mocht er vóór 30 juli 2020 niet worden voldaan aan de nieuwe eisen, dan zal hun PEACH-account worden gedeactiveerd.

Geldig adres in het VK

Het is voor markthandelaren die in het VK als importeur van planten en plantaardig materiaal geregistreerd staan én een bedrijfspand of kantoor hebben in het VK vereist om een geldige naam, het adres van bedrijfspand of kantoor in het VK en de desbetreffende contactgegevens te registreren via hun PEACH-account. Het is van belang dat het bedrijfspand of kantoor gecontacteerd kan worden en het toegankelijk is in het geval van een fysieke inspectie.

Geldig adres van gevolmachtigd vertegenwoordiger in het VK

Handelaren die ook als importeur in het VK geregistreerd staan in PEACH, maar geen fysiek bedrijfspand of kantoor in het VK bezitten, kunnen een gevolmachtigd vertegenwoordiger aanwijzen. Deze vertegenwoordiger kan een douaneagent/expediteur zijn en dient gevestigd te zijn in het VK. De gevolmachtigd vertegenwoordiger is, dan verantwoordelijk voor het inklaren van zendingen en dient te voldoen aan bepaalde plantgezondheidseisen namens de importeur.

Meer informatie

Indien u op dit moment vragen heeft, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Customs Consultant

John Sampers