Case story

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Correcte en stipte douaneafhandeling

Jonkers Yachts is dealer van luxe jachten, waarbij eerlijk vakmanschap, vooruitstrevende technologie en de mooiste materialen zijn samengebracht. Jonkers Yachts is een jong en dynamisch bedrijf en staat voor topkwaliteit.

Sinds juni 2021 is Jonkers Yachts het allereerste EU douane-entrepot voor zeegaande zeil- en motorjachten in Nederland. Het entrepot bevindt zich aan het Grevelingenmeer (Ouddorp, Zuid-Holland) en is tot stand gekomen in samenwerking met Jonkers Yachts, de douane en SGS Maco Customs Service. Bovendien zal SGS Maco bij dit douane-entrepot zorgen voor een correcte afhandeling van alle douaneformaliteiten.

Het douane-entrepot van Jonkers Yachts is een uitkomst voor eigenaren, importeurs, dealers, jachtmakelaars en jachtbouwers die een oplossing zoeken voor het tijdelijk stallen van hun jacht in Nederland, waarvan de definitieve bestemming nog niet bekend is.

SGS Maco als douane partner

Wij als Jonkers Yachts waren al enige tijd klant van SGS Maco Customs Service m.b.t. douane-gerelateerde activiteiten alvorens wij besloten om een douane-entrepot te openen. SGS Maco beschikt over een goede naam in de markt en dit hebben ze vanaf het begin van onze samenwerking laten zien. Ze komen tijdig hun afspraken na en bovendien hebben de specialisten van SGS Maco ons in het verleden, maar ook dit proces weer uitstekend geholpen om alle douaneformaliteiten correct af te ronden.

SGS Maco performance

De correcte en stipte douaneafhandeling die SGS Maco ons biedt met daarnaast een tijdige klantenondersteuning en de goede relatie met de Nederlandse Douane zijn belangrijke redenen die ervoor zorgen dat onze samenwerking uitstekend verloopt. De hulp van SGS Maco heeft bijgedragen aan het openen van het eerste douane-entrepot voor zeegaande zeil- en motorjachten in Nederland en omliggende landen. De bovengenoemde argumenten dragen bij aan het gegeven dat wij graag onze douaneformaliteiten aan SGS Maco uitbesteden.

Samenwerking

Mede door de Brexit is het openen van een douane-entrepot voor zeegaande zeil- en motorjachten een unieke kans voor Jonkers Yachts. Zoals eerder aangegeven was Jonkers Yachts al enige tijd klant van SGS Maco, waardoor we voor dit proces al op een gezond onderlinge vertrouwensbasis konden leunen. Uiteindelijk heeft de samenwerking gezorgd dat Jonkers Yachts succesvol het eerste douane-entrepot voor zeegaande jachten in Nederland heeft kunnen openen.

Inmiddels is het eerste jacht in het douane-entrepot van Jonkers Yachts opgeslagen en daarmee ook het eerste gedeelte van onze samenwerking succesvol afgerond. Het tweede gedeelte van onze samenwerking zal voornamelijk bestaan uit de operationele activiteiten die bij deze douane-gerelateerde activiteiten komen kijken.

Formule voor succes

SGS Maco is de vraagbaak voor Jonkers Yachts en tegelijkertijd is SGS een kennisbank op het gebied van douane, waardoor het goed werkt tussen ons. Om onze goede samenwerking te continueren zullen de consultants van SGS Maco Customs Service betrokken blijven bij het gehele proces. Het team van SGS Maco Customs Service zal ook voor de benodigde douane documenten blijven zorgen. Door de goede samenwerking van Jonkers Yachts, SGS Maco Customs Service en de Nederlandse Douane zijn uiteindelijk de noodzakelijke vergunningen en het douane-entrepot geregeld, waarop wij graag willen voortborduren.