Your customs compliance partner

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Your customs compliance partner

Steeds meer beursgenoteerde bedrijven en toonaangevende exporteurs kiezen voor SGS Maco als hun douanepartner. Als importeur of exporteur met grote volumes heeft u douanedienstverlening op maat nodig. Vooruitstrevend als we zijn denken we vanuit innovatieve oplossingen met u mee waarbij automatisering tot de mogelijkheden behoort. Ons gespecialiseerd team zorgt voor een snelle orderverwerking en bewaakt een correcte afhandeling van uw douaneaangifte. Sinds 2017 zijn wij onderdeel van de beursgenoteerde Zwitserse SGS-groep.

Ontdek hier wat wij voor u kunnen betekenen. Wij komen graag in gesprek en bespreken samen de mogelijkheden voor uw business.

Toewijding en aandacht – Betrouwbare partner

Samen met u werken we voortdurend aan verbetering van uw bedrijfsprocessen, want bij grote volumes is elke kleine verbetering significant. Wij hanteren een transparante manier van communiceren, wat zorgt voor korte communicatielijnen. Onze accounthouder staat altijd tot uw beschikking en fungeert als uw aanspreekpunt. Tevens stellen wij een gespecialiseerd team voor u samen, gebaseerd op uw wensen en behoeften. Wij zijn uw customs compliance partner.

Kwaliteit en transparantie – Professionele partner

Als AEO-vergunninghouder in zowel Nederland als België voldoen onze douaneprocessen aan de hoogste standaarden. Kiest u voor ons als uw douanepartner, dan verstevigt u uw compliance en creëert u zekerheid. Tevens hebben wij alle kennis in huis omtrent de douane wet- en regelgeving en douaneprocessen, voor alle sectoren. Wij hechten grote waarde aan het opleiden van onze medewerkers en creëren de ruimte om ze te laten uitgroeien tot expert op het gebied van één of meerdere thema’s.

Kennis en know-how – Innovatieve partner

Uw logistiek vereist snelheid en nauwkeurigheid. Onze organisatie is daar volledig op ingericht. Jaarlijks maken wij ongeveer 200.000 douaneaangiften per jaar. Onze klanten bedienen wij vanuit vier declarantenteams, verspreid over ons hoofdkantoor in Roermond, Rotterdam, Antwerpen en Maastricht.

Wij onderscheiden ons van andere douanedienstverleners door onze in-house ontwikkelde douanesoftware en bieden de klant automatisering op maat. Voor zendingen met grote volumes kan automatisering voor uw business van toegevoegde waarde zijn. Onze aangiftesoftware gebruiken niet alleen onze declaranten, maar ook een grote groep klanten die zelf hun douaneaangiftes maakt, met support van onze helpdesk.

Bekijk de case

Lees hier de case van onze klant Zeeland Refinery. En ontdek het verhaal achter onze software op maat oplossing.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Managing Director

Etienne Mulders

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte!

Wij delen onze kennis

Over SGS Maco

Wij zijn een gespecialiseerde, full-service douanedienstverlener. Sinds 1953 ondersteunen wij bedrijven uit de hele wereld bij hun douanevraagstukken. Onze expertises liggen op het gebied van brokerage, btw, accijns, e-commerce, software oplossingen en wij bieden ook advisering omtrent onze dienstverlening.

Wij ontlasten bedrijven en verbeteren werkprocessen in snelheid, eenvoud en efficiëntie. Samen maken we onze activiteiten toekomstbestendig door te focussen op digitalisering, hoogwaardige nichekennis, een forse uitbreiding van het internationaal netwerk en een intensieve en persoonlijke samenwerking met de klant. Onze klantenkring is zeer breed en divers en bestaat uit importeurs, exporteurs, transporteurs, logistieke providers en forwarders.