Strengere douane-eisen bij invoer in Rotterdam

Nieuwsbrief artikel

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Bent u klaar voor de strengere douane-eisen bij invoer in Rotterdam?

In de tweede helft van 2019 gaat de Nederlandse douane het Container VrijgaveBericht (CVB) invoeren. Vanaf dat moment wordt een invoeraangifte geweigerd als deze ingediend is vóórdat de container daadwerkelijk gelost is. Momenteel staat de douane dit nog oogluikend toe. Voor u betekent dit dat u later uw invoeraangifte krijgt. Dat is vervelend in verband met uw logistieke planning.

Geautomatiseerde melding

Portbase, het Rotterdamse havensysteem, heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld zodat uw logistieke proces wordt versneld. SGS Maco heeft mee ontworpen en getest aan deze innovatieve oplossing. Met de nieuwe Portbase-service Losbevestiging ontvangt SGS Maco op het moment van lossen direct een geautomatiseerde melding. Wij hebben deze dataservice geïntegreerd in onze in-house ontwikkelde douanesoftware Maco Customs Connect. Op die manier kunnen wij bij vooraf-invoeraangiften direct als de containers binnen zijn automatisch het aanbrengbericht naar de douane sturen. Onze klanten weten zo veel sneller dat de haventerminals hun containers vrijgeven.

SGS Maco

SGS Maco is voor partijen als Portbase en de Douane een ideale testpartner omdat we jarenlange douane-ervaring hebben als broker en tegelijkertijd ook onze eigen douanesoftware ontwikkelen. Deze unieke combinatie van diensten stelt ons in staat om importeurs, exporteurs en logistieke dienstverleners te helpen met het op maat automatiseren van hun douanezaken. Wij zijn klaar voor het Container VrijgaveBericht. U ook?

Meer info? Ik sta u graag te woord
Customs Consultant

John Sampers