Technisch applicatiebeheerder

Technisch applicatiebeheerder

Solliciteer direct voor deze functie!
Vast dienstverband, 40 uur, Roermond

Vacature Technisch applicatiebeheerder Roermond

SGS Maco Customs Service helpt bedrijven die internationaal handel drijven om zo eenvoudig mogelijk te voldoen aan hun douaneverplichtingen. Dat doen wij met een groot team van ervaren douanedeclaranten die bedrijven helpen met hun aangiften. En door slimme softwareoplossingen te bedenken die de aangifteprocessen ondersteunen of automatiseren.

Onze douanedeclaranten en ons softwareteam werken elke dag intensief samen om gebruiksvriendelijke aangiftesoftware te maken, processen te digitaliseren en interfaces te bouwen met klanten die hun aangiften willen automatiseren.

Brexit, handelsverdragen, sancties, verscherpte handhaving, aanpassingen in de systemen van de overheden, veranderende wetgeving en onze eigen ambities om binnen en buiten de Benelux verder te groeien zorgen voor een onophoudelijke stroom aan uitdagende softwareprojecten. Om verder te groeien gaan wij ons software team versterken.

Het software team is een hecht team dat intensief samenwerkt vanuit onze vestigingen in Herten, Spijkenisse en Antwerpen. Jouw standplaats is Herten.
SGS Maco kenmerkt zich door een platte organisatie, oplossingsgerichtheid, klantgerichtheid en bereidheid om elkaar te helpen.

Geen werkdag is hetzelfde

Jij bent als technisch applicatiebeheerder mede verantwoordelijk voor het beheer onze ‘dedicated’ e-customs software pakket: Maco Customs Connect (MCC). MCC is een geavanceerde webapplicatie en ondersteunt bij het maken van aangiften voor invoer, uitvoer en opslag (AGS), douanevervoer of transit (NCTS) en accijnsvervoer (EMCS). Dit systeem wordt gebruikt door onze klanten en wordt ook intern gebruikt door onze eigen declaranten. Uitval van dit systeem betekent dat de business gedeeltelijk stil ligt.

Een greep uit jouw verantwoordelijkheden:

 • Jij zorgt ervoor dat dit systeem blijft voldoen aan de afgesproken criteria met betrekking tot performance, beschikbaarheid, security en bedrijfszekerheid.
 • Je bent verantwoordelijk voor het op juiste wijze onboarden van nieuwe E-clients.
 • Je bent het aanspreekpunt voor zowel de interne, als de externe klant.
 • Je onderhoudt regelmatig contact met klanten over de applicatie en bent goed op de hoogte van geplande aanpassingen en begeleid de uitvoering daarvan.
 • Je ondersteunt de servicedesk bij 2e lijns vraagstukken, je bent het aanspreekpunt voor het oplossen van incidenten, ondersteunen van gebruikers en het doorvoeren van verbeteringen.

Wat breng je mee?

Om als technisch applicatiebeheerder goed beslagen ten ijs te komen, heb je een minimaal een IT hbo-opleiding (bijv. Informatica) afgerond en bij voorkeur al gerichte werkervaring opgedaan. Ervaring in de douanebranche en / of logistieke sector is een enorme pré maar geen must. Wij zullen je bij de start van je werkzaamheden alles vertellen over onze business.

Je bent goed op de hoogte van de huidige en nieuwe IT technieken waaronder data uitwisseling via API of FTP. Als persoon ben je van nature kritisch. Je komt snel tot de essentie en bent volhardend in het oplossen van incidenten.

Maar voor de functie is meer nodig: bijvoorbeeld een pro-actieve werkhouding en een groot probleemoplossend vermogen. Vanuit je aard om klanten echt verder te helpen, zie je ook kansen voor SGS Maco om de software te verbeteren. In je communicatie kun jij verschillende niveaus en omgevingen samenbrengen. Van nature voel je aan dat je resultaat alleen bereikt als je dit samen doet met partners binnen en buiten je vakgebied. Natuurlijk spreek en schrijf je goed Nederlands en Engels.

Mooie vooruitzichten

SGS Maco biedt je een functie met de nodige verantwoordelijkheid. Jouw salaris is marktconform en sluit aan bij de ervaring die jij meebrengt.
Daarnaast bieden we je een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een fulltime functie voor 40 uur, minder is bespreekbaar tot een minimum van 32 uur
 • Je krijgt de ruimte om de inhoud in te duiken
 • Een aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband
 • 27 vakantiedagen
 • Bonusregeling
 • Laptop en telefoon
 • Mogelijkheid om een training en/of opleiding te volgen

Interesse?

Wij maken graag kennis met jou!
Laat via de sollicitatieknop jouw sollicitatie achter.

Wil je eerst meer informatie?
Neem dan contact op met onze corporate recruiter, Iris van Rooij, te bereiken op 06 – 46 522 779.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren?

Neem contact op met
Mascha Verkoulen-Smeets

Enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via het onderstaande sollicitatieformulier of solliciteer via:

+31 475 425 800
mascha.verkoulen@sgs.com

Jouw gegevens

Solliciteer direct!

 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, doc.