Textiel

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Textiel

Als u kleding of schoenen importeert uit Azië, Turkije of andere landen, dan is het belangrijk te weten dat de douane extra scherp let op deze producten. De douane controleert met name of de opgegeven douanewaarde correct is, omdat de ervaring leert dat bij deze producten vaak onrealistisch lage waardes opgegeven worden om minder invoerrechten te betalen. De douane voert over ingediende aangiften berekeningen uit waarbij ze aan de hand van opgegeven producttypes, waardes, aantallen en gewichten vaststelt of de opgegeven waardes realistisch zijn of niet. Het gevolg is dat zendingen met kleding of schoenen relatief vaak in de controle vallen.

Rubricering

Een andere uitdaging bij de import van deze kleding en schoenen is dat de rubricering van deze producten zeer gedetailleerd is. Een verschil in mouwlengte of een riempje over de enkel kunnen leiden tot een andere goederencode en een ander toepasselijk invoerrecht. U wilt niet onnodig teveel betalen, maar ook niet te weinig met het risico op naheffing. Tot slot zijn op schoenen en kleding allerlei regels over dierenbescherming van toepassing. Overtreding kan leiden tot stevige sancties.

Specialist goederencode

SGS Maco helpt u om problemen bij de import van kleding en schoenen te voorkomen. Wij hebben specialisten met jarenlange ervaring in het bepalen van de juiste goederencodes voor deze producten. Ook kunnen we een scan uitvoeren op de gehanteerde douanewaardes en u adviseren over documentatie waarmee u kunt aantonen dat lage waardes wel degelijk legitiem zijn. Samen met onze collega’s van andere SGS-onderdelen kunnen we u ook helpen met al uw vragen over productsamenstelling, labeling en andere uitdagingen bij de import van kleding en schoenen.

Hoe verder?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, kiest u dan uit het productenmenu hieronder. Of neem rechtstreeks en vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Uw profiel

null

Exporteur

Lees meer

null

Importeur

Lees meer

null

Logistiek dienstverlener

Lees meer

null

E-commerce

Lees meer

Méér weten?

Download Info Sheets

Wij delen onze kennis