TransitNet

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

TransitNet logistiek

TransitNet is een snellere, goedkopere manier om uw lading sneller grenzen en havens te laten passeren. Wij begrijpen de complexiteit van het vervoer van ladingen over weg, spoorweg en water en hebben daar bij het ontwerp van TransitNet rekening mee gehouden. Met TransitNet stelt SGS u in staat om in bijna heel Europa (inclusief Rusland en Turkije) transitdocumenten op te stellen. U heeft geen vergunningen nodig, hoeft geen borg te stellen en hoeft geen lokale partner te zoeken in alle landen waar u actief bent.

TransitNet Platform

TransitNet is een veilig, meertalig internetplatform waarin transitdocumenten gemaakt, gecontroleerd en bewaakt worden om uw transittijden significant te verkorten. TransitNet stelt de transport- en logistiekbranche in staat om langs elektronische weg transitverklaringen bij de douane in te dienen, samen met een financiële garantie die de aansprakelijkheid voor de fiscale verplichtingen afdekt.

TransitNet Garanties

Wij vragen voor elke potentiële klant een due diligence-vrijgave bij de verzekeraars van SGS aan en wij treden op als opdrachtgever bij de douane. Wij stellen namens de klanten van TransitNet garanties ten gunste van de douane. Deze garanties dekken de eventuele verplichtingen (belastingen, accijnzen etc.) voor alle transitactiviteiten van klanten. De garanties worden gedeponeerd op het punt waar de transitbewegingen van de klant beginnen en dekken het hele traject tot aan de bestemming.  U als klant betaalt een vergoeding per transitbeweging die u maakt.

TransitNet Voordelen

  • Snelheid: sneller en goedkoper dan andere transitdiensten voor het wegvervoer.
  • Toegankelijkheid: een beter en elektronisch alternatief voor bestaande papieren systemen en beschikbaar binnen en buiten de EU.
  • Vertrouwen: individuele vervoerders hoeven geen transitgaranties te deponeren ten gunste van SGS of douane-instanties.
  • Facilitering: vooraf informatie geleverd bij de douane (CE 648-2005) en voldoet aan de EU-NCTS en Turkse eisen, waardoor de grenspassage sneller verloopt en een snelle vrijgave voor transitbewegingen plaatsvindt.
  • Traceerbaarheid: alle deelnemers hebben online inzicht in de actuele status van transitbewegingen.
  • Besparing: het is een onlinesysteem waarvoor de enige benodigde IT-infrastructuur een internettoegang is.

Hoe verder?

Méér weten?

Download info
sheets

Wij delen onze kennis.

In gesprek

Vraag direct een offerte aan!

Wij delen onze expertise.

Meer info? Ik sta u graag te woord
Managing Director

Thomas Munsters