Veterinaire goederen

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Veterinaire goederen

Producten zoals vlees en vis moeten door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) gekeurd worden bij het eerste punt van binnenkomst in de EU. Voor Rotterdam vindt dit veelal plaats bij Eurofrigo op de Maasvlakte of Eurofrigo in de Waalhaven. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat en wat wij voor u kunnen betekenen.

Veterinaire goederen

Veterinaire goederen moeten bij binnenkomst in de EU verplicht gekeurd worden. Dat betekent dat naast de invoeraangifte, ook een aanvraag tot keuring gedaan moet worden. SGS Maco helpt u in dit proces. Wij beoordelen de documentatie om te voorkomen dat de douane tekortkomingen constateert bij de keuring. Ook zorgen wij er – samen met onze partners in de haven – voor dat douaneaangifte, keuring, gasmeting en intern vervoer – soepel op elkaar aansluiten. Dit zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk over de goederen kunt beschikken. Een aantal voorbeelden van veterinaire goederen zijn bijvoorbeeld vlees en visproducten maar ook honden- kattenvoer,  hoorns/schedels (interieur/design) en levensmiddelen zoals specerijen (bijvoorbeeld fijngemalen pepers) of keukengerei uit China gemaakt van melamine- polyamidekunststof.

Producten zoals vlees en vis moeten door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) gekeurd worden bij het eerste punt van binnenkomst in de EU. Voor Rotterdam vindt dit veelal plaats bij Eurofrigo op de Maasvlakte of Eurofrigo in de Waalhaven. Om een veterinaire – oftewel GDB – aangifte te kunnen maken is, indien van toepassing, het originele gezondheidscertificaat nodig omdat dit certificaat standaard moet worden ingediend bij het NVWA. Zonder een origineel gezondheidscertificaat mag de NVWA niets doen. Indien de algemene documentcontrole goedgekeurd is, dan gaan de papieren naar de NVWA ter controle van de juiste gegevens op het certificaat. Indien deze ook juist zijn, zal de NVWA de status wijzigen naar ‘D-controle’ en wordt de keuropdracht uitgescheven waarmee de container van de terminal gehaald kan worden om naar de keuringslocatie te brengen. Indien de goederen goedgekeurd worden kan de container weggevoerd worden naar de plaats van lossing. Indien de goederen op een transitaangifte zijn aangeleverd bij het keurpunt zal er een vervolgtransitaangifte opgemaakt moeten worden naar de plaats van lossing. Indien de goederen ingeklaard moeten worden kan de container naar de plaats van lossing gebracht worden en daar ten invoer worden aangegeven.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, kiest u dan uit het productenmenu hieronder. Onze experts staan voor u klaar als meer wilt weten over onze dienstverlening bij keuringsplichtige goederen. Neem contact op met een van onze specialisten.

Uw profiel

null

Exporteur

Lees meer

null

Importeur

Lees meer

null

Logistiek dienstverlener

Lees meer

Méér weten?

Download Info Sheets

Wij delen onze kennis