Klaar voor Brexit! Wees voorbereid

Klaar voor Brexit!

Heeft u een douane vraagstuk? Wij denken graag met u mee!

Klaar voor Brexit!

12 april 2019 komt snel dichterbij. Portbase roept verladers en exporteurs op om nu in actie te komen om ook na de Brexit lading snel van en naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren. Via de ketenbrede oplossing kunt u eenvoudig voldoen aan de nieuwe douanformaliteiten die straks gelden voor zowel het shortsea- als het ferryverkeer. Voorwaarde is dat elke schakel meedoet. Zorgt u er dus voor dat u tijdig uw business voorbereidt.Voorkom vertragingen meldt u nu nog aan bij Portbase.

Douaneformaliteiten

Bedrijven die goederen via de Nederlandse havens vervoeren van en naar het Verenigd Koninkrijk krijgen na Brexit te maken met douaneformaliteiten. Deze worden geautomatiseerd afgehandeld, om tijdrovende handmatige controles te voorkomen. Een cruciale handeling in dit proces is het digitaal voormelden van douanedocumenten bij de terminals via Portbase. Zonder voormelding van de douanedocumenten komen vrachtauto’s de terminals niet op, met alle gevolgen van dien.

In actie komen

De short sea terminals, de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam en de Nederlandse Douane in binnen- en buitenland werden al de afgelopen periode gewaarschuwd door onder andere Portbase en de ferry maatschappijen dat ze niet langer moeten wachten tot het laatste moment om in actie te komen ter voorbereiding op Brexit.

Portbase deelt een handige wegwijzer: in 5 stappen klaar voor Brexit

Meer weten

Wenst u meer informatie, neem dan gerust een kijkje op onze Brexit pagina of neem contact op met een van onze specialisten. Wenst u op de hoogte blijven van alle ins-en outs rondom Brexit, meteen in uw inbox? Schrijf u dan in voor onze Brexit nieuwsbrief, op deze pagina.

Bronvermelding: Get Ready For Brexit en Evo Fenedex